• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos lauku saimniecību modernizācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2007., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kontroles atzinumiem:

Vēl šajā numurā

18.12.2007., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos lauku saimniecību modernizācijai

 

Lauksaimnieki otrajā kārtā Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumam “Lauku saimniecību modernizācija” varēs pieteikties no 2008.gada 14.janvāra līdz 14.februārim. Projekta iesniegumus pieņems un atbalsta finansējumu administrēs Lauku atbalsta dienests.

Pasākuma otrās kārtas sabiedriskais finansējums noteikts 17 426 463 lati. Pasākuma sabiedriskā finansējuma sadale starp Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajām pārvaldēm ir veikta proporcionāli Vienotajam platību maksājumam deklarētajām platībām, kas fiksētas uz 2007.gada 1.februāri. Turklāt reģioniem, kuriem pirmajā kārtā visu finansējumu neizdevās apgūt, šī neizmantotā daļa tiks pieskaitīta otrajai kārtai, lai tādējādi reģionam dotu iespēju izmantot visu tam līdz šim pienākošos finansējumu.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze norāda: “Aicinu lauksaimniekus, kuri nepaspēja pirmajā kārtā pieteikties šim pasākumam, izmantot otro kārtu un aktīvi sākt gatavot projektu iesniegumus. Tam nepieciešams noteikts laiks, taču gada nogales svētku dienās daudzi uzņēmēji un piegādātāji ieplānojuši brīvdienas. Tāpēc jāņem vērā, ka visas nepieciešamās dokumentācijas sakārtošanai un iepirkuma procedūras veikšanai vajadzēs ilgāku laiku. Tāpat lauksaimniekiem ir dota iespēja sagatavot gada pārskatus par 2007.gadu, ja 2006.gada finansiālie rādītāji nebija atbilstoši prasībām un tālab radīja šķēršļus, lai pieteiktos pirmajā kārtā.”

Ministru kabineta noteikumi “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā”, saskaņā ar kuriem gatavojami projektu pieteikumi, kā arī pieteikumu veidlapu formas un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir atrodami LAD interneta mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļā “ES atbalsts”.

Projektu izvērtēšana 2.kārtā notiks tāpat kā pirmajā kārtā – ilgākais piecus mēnešus.

Lauksaimnieki Eiropas Savienības atbalstam lauku saimniecību modernizācijai, kā arī atbalstam uzņēmumu radīšanai un attīstībai pirmajā kārtā varēja pieteikties vienu mēnesi – no šā gada 3.septembra līdz 3.oktobrim.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!