• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras piekrastes pilotprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2007., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropadomes sanāksmi Briselē

Vēl šajā numurā

18.12.2007., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras piekrastes pilotprojektu

 

EP 13.decembra plenārsēdē Strasbūrā galīgajā lasījumā tika pieņemts ES 2008.gada budžets. Lielākā daļa EP deputātu atbalstīja Baltijas jūras piekrastes pilotprojektu, kuru iesnieguši Latvijas deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Valdis Dombrovskis. Projekta “Integratīvā piekrastes komunikācijas un riska pārvaldības sistēma” īstenošanai no Eiropas Savienības 2008.gada budžeta paredzēts viens miljons eiro.

Latvijas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) jau sākusi darbu, lai izstrādātu kompleksu Baltijas jūras piekrastes izpētes un aizsardzības stratēģiju. Decembra sakumā eksperti uzstājās ar informatīvu ziņojumu par Baltijas jūras un Rīgas jūras līča aizsargjoslā konstatētajām problēmām. Patlaban RAPLM uzdots izstrādāt Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju tieši piekrastes rajoniem.

Iesaistoties šajā visai Latvijai nozīmīgajā darbā un apzinoties jūras piekrastes teritoriju īpašo problemātiku Latvijā un Baltijā, Eiropas Parlamenta deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Valdis Dombrovskis sadarbībā ar Latvijas Universitātes Vides zinātnes un pārvaldības institūtu sagatavoja un aizstāvēja Eiropas minēto pilotprojektu “Integratīvā piekrastes komunikācijas un riska pārvaldības sistēma”. Deputāti apzinājās, ka sakarā ar saimnieciskās darbības un tūrisma industrijas paplašināšanos un ilgstošu padomju militārās darbības postošo ietekmi nepieciešama vides ilgtspējīgas attīstības un apsaimniekošanas kompleksa programma.

Projektā paredzēts izstrādāt inovatīvu piekrastes pārvaldības sadarbības stratēģiju un aprobēt praksē integratīvu piekrastes komunikācijas un riska pārvaldības sistēmu.

Ģ.V.Kristovskis un V.Dombrovskis kopā ar Latvijas Universitātes Vides zinātnes un pārvaldības institūtu saskata nepieciešamību ne tikai integrētas piekrastes teritoriju pārvaldības ieviešanai, bet arī inovatīvai pilnveidošanai. Tas veicinātu piekrastes institucionālo saziņas sistēmas izveidi, kas nodrošinātu sadarbību un līdzdalību, partnerību piekrastes informācijas uzkrāšanai par piekrastes izpētes jautājumiem, liktu pamatus zināšanām un izglītībai šajā jomā, kas savukārt nodrošinātu videi draudzīgas saimnieciskās un citas darbības.

Latvijas deputātu pilotprojektā piedalīsies vairākas valstis. Daļu līdzekļu paredzēts atvēlēt atsevišķiem praktiskiem pasākumiem piekrastes teritoriju erozijas novēršanas eksperimentāliem pasākumiem – piekrastes nostiprināšana, pretplūdu un noskalošanas gadījumiem un līdzīgi notikumi. Šādām vajadzībām ES ERAF un Kohēzijas fondu līdzekļi nav paredzēti.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!