• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2007. gada 13. decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2007., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2007. gada 13. decembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

20.12.2007., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2007. gada 13. decembrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2007.gada 13.decembrī pulksten 17.00

 

1. Deputātu K.Šadurska, I.Rībenas, A.K.Kariņa, A.Latkovska un S.Kalnietes jautājums ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (jautājumu reģistra Nr.39/J9) 

“Par izmaiņām Latvijas sabiedriskās televīzijas programmā”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.1796)

 

2. Deputātu J.Plinera, V.Buhvalova, M.Mitrofanova, J.Sokolovska, V.Buzajeva un N.Kabanova jautājums īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās Oskaram Kastēnam (jautājumu reģistra Nr.40/J9) 

“Par Latvijas nepilsoņu integrāciju”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

 Rīgā 2007.gada 10.decembrī


 

Pielikums

Par izmaiņām Latvijas sabiedriskās televīzijas programmā

Partijas “Jaunais laiks” (JL) Saeimas frakcijas deputāti ar neizpratni uztvēruši publiski izskanējušo informāciju par izmaiņām Latvijas sabiedriskās televīzijas programmā, atceļot savlaicīgi plānotās dokumentālās filmas “Putina sistēma” demonstrēšanu LTV7 kanālā. JL pieejamā informācija liecina, ka, iespējams, ārvalstu diplomāti un Ārlietu ministrijas darbinieki ir centušies ietekmēt Latvijas sabiedriskās televīzijas programmu. Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu, atbildiet uz šādiem jautājumiem:

1) Vai informācija, ka Krievijas vēstniecības diplomāti ir vērsušies LR Ārlietu ministrijā ar lūgumu, ieteikumu vai prasību koriģēt Latvijas sabiedriskās televīzijas programmu, ir patiesa?

2) Vai kāds no LR Ārlietu ministrijas darbiniekiem (lūdzu, norādiet kurš) ir vērsies pie Latvijas sabiedriskās televīzijas vai Nacionālās radio un televīzijas padomes vadības ar lūgumu vai aicinājumu koriģēt Latvijas sabiedriskās televīzijas programmu?

 

9. Saeimas deputāti: K.Šadurskis, I.Rībena, A.K.Kariņš,
 A.Latkovskis, S.Kalniete

Rīgā 2007.gada 4.decembrī


 

 

Par Latvijas nepilsoņu integrāciju

Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju daļa Latvijas nepilsoņu neplāno iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā. Daudzi no šiem cilvēkiem ir dzimuši Latvijas teritorijā, visu mūžu te ir nodzīvojuši un neplāno pamest Latviju. Vairums nepilsoņu pēc tautības ir krievi. Šajā sakarā lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts neplāno veikt pētījumu ar mērķi noskaidrot, cik daudz cilvēku nevēlas naturalizēties?

2. Kādā veidā tiek plānots integrēt Latvijas sabiedrībā tos nepilsoņus, kuri nevēlas naturalizēties?

3. Vai Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts plāno sagatavot likumdošanas priekšlikumus ar mērķi atvieglot naturalizācijas procedūru tādām iedzīvotāju kategorijām kā invalīdi vai veci cilvēki?

4. Kādā veidā nepilsoņi var ietekmēt pašvaldību pieņemtos lēmumus attiecībā uz savu nomaksāto nodokļu sadali, ja viņiem ir liegtas tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās?

5. Vai Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts neplāno izstrādāt krievu kultūras un tradīciju atbalsta programmu, kā tas ir izdarīts, piemēram, līvu kultūras un tradīciju atbalstam?

LR Saeimas deputāti: J.Pliners, V.Buhvalovs, M.Mitrofanovs,
J.Sokolovskis, V.Buzajevs, N.Kabanovs

Rīgā 2007.gada 5.decembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!