• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts civildienesta pārvaldes Dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2007., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prezidenta Ziemassvētku egle

Vēl šajā numurā

20.12.2007., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts civildienesta pārvaldes Dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu

 

Valsts kanceleja (VK) ir saņēmusi Valsts civildienesta pārvaldes Dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu par Valsts kancelejas 89.gadadienas pasākuma un dāvanu karšu iegādes finansēšanas lietderību un amatpersonu rīcību.

Pēc iepazīšanās ar ziņojuma saturu VK direktore Gunta Veismane 18.decembrī medijiem pauda nostāju, ka visi secinājumi ir atspēkojami un jau 19.decembrī Ministru prezidentam tiks iesniegts detalizēts paskaidrojums par ziņojumā minētajiem pārkāpumiem.

G.Veismane arī norādīja, ka pārbaudes laikā Komisijas vadītājs ne reizi nav pieaicinājis ne viņu [direktori], ne kādu no VK darbiniekiem sniegt mutiskus paskaidrojumus vai atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem. Tāpēc notikusi faktu interpretācija, kas nav balstīta uz VK rakstiskajā paskaidrojumā minēto un pielikumos pievienoto informācijas bāzi. Vienlaikus izbrīnu rada nevienlīdzīgā situācija valsts pārvaldes institūciju starpā. “Kāpēc institūcijām tiek piemēroti atšķirīgi spēles noteikumi, neskatoties uz to, ka VK nav vienīgā institūcija, kas gada nogalē organizējusi darbiniekiem veltītu pasākumu un plānojusi piešķirt dāvanu kartes,” norādīja G.Veismane.

Atbildot uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem, direktore vēlreiz norādīja, ka pasākuma organizēšana un dāvanu karšu iegāde tika finansēta no Twinning projekta “Rumānijas valdības kapacitātes stiprināšana politikas vadībā un koordinācijā” menedžmenta izmaksām, kas atbilstoši Eiropas Komisijas nosacījumiem ir paredzētas faktisko projekta īstenošanas izmaksu segšanai. Nosacījumi paredz: ja radies finanšu līdzekļu pārpalikums, iestādei ir tiesības līdzekļus izmantot pēc saviem ieskatiem.

Skaidrojot jautājumu, kāpēc par dāvanu karšu iegādi nav veikts iepirkums, G.Veismane norādīja, ka uz šo iegādi nav iespējams attiecināt Publisko iepirkumu likuma prasības, jo tās nav ne preces, ne pakalpojumi, kas iegādāti Valsts kancelejas vajadzībām. Dāvanu kartes iegādātas kā materiālā stimulēšana Valsts kancelejas darbiniekiem. Turklāt dāvanu kartēm ir fiksēta nomināla vērtība, un tās nav iespējams iegādāties lētāk.

Šā gada 10.decembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis izdeva rīkojumu par dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu Valsts kancelejas 2007.gada 28.novembrī organizētā pasākuma finansēšanai un dāvanu karšu iegādei izlietoto līdzekļu izmantošanas lietderību, kā arī izvērtētu pārvaldes amatpersonu rīcību. Dienesta pārbaudes komisiju vadīja Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Māris Skudra.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!