• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 26.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1999., Nr. 356/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstneša" autors ar savu darbu - Latvijas Valdības balvas laureāts

Vēl šajā numurā

29.10.1999., Nr. 356/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 26.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar piecpadsmit likumiem, kas pieņemti Saeimā no 23. septembra līdz 7.oktobrim, un septiņpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 22.septembra līdz 6.oktobrim. Saeima ratificējusi četrus starptautiskos līgumus, ko Latvijas Republika noslēgusi ar Ungārijas Republiku (par brīvo tirdzniecību un par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību) un Turcijas Republiku (par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem), kā arī Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas protokolu par Baltijas Aizsardzības koledžas un tās personāla statusu. Grozījumi izdarīti likumos par bezvīzu ceļošanas kārtību attiecībā uz Īrijas Republikas pilsoņiem un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņiem. Izdarīti grozījumi arī Vispārējās izglītības likumā, Autopārvadājumu likumā, Tūrisma likumā u.c. Likums "Par konsolidētajiem gada pārskatiem" attiecas uz Latvijā reģistrētajiem koncerna mātes uzņēmumiem un nosaka pārskata un konsolidētā ziņojuma sagatavošanas, pārbaudes, apstiprināšanas un publicēšanas kārtību. "Sēklu un stādāmo materiālu aprites likums" nosaka to audzēšanas, sagatavošanas, saiņošanas, tirdzniecības un kvalitātes kontroles kārtību.

Ministru kabineta noteikumiem "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" ir četri pielikumi, kas reglamentē sniedzamo informāciju par ķīmiskajiem augu aizsardzības līdzekļiem un tādiem, kuri satur mikroorganismus, vīrusus, parazītiskos un plēsīgos dzīvos organismus, kā arī nosaka marķējumā ietveramos datus. Saskaņā ar likumu "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību" izdoti noteikumi par zāļu uzglabāšanu, izlietošanu un uzskaiti ārstniecības iestādēs. Tiem ir divi pielikumi ar reģistrācijas žurnālu paraugiem. Noteikumi par iekšējo auditu nosaka audita izveidošanu un vadīšanu ministrijās, tām padotajās valsts iestādēs, valsts un Eiropas Komisijās finansētajās programmās un projektos. Apstiprināts arī Iekšējā audita padomes nolikums. Tās sastāvā ir pieci locekļi, kurus pēc finansu ministra ieteikuma apstiprina Ministru kabinets. Saskaņā ar Repatriācijas likumu izdoti noteikumi "Repatriācijas fonda līdzekļu pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība". Fonda līdzekļus veido valsts budžeta līdzekļi, juridisko un fizisko personu vai starptautisko organizāciju ziedojumi. Pabalstus izmaksā un cita veida materiālo palīdzību repatriantiem sniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Repatriācijas centrs. Grozījumi izdarīti vairākos agrāk pieņemtos valdības normatīvajos aktos: "Noteikumos par vadības līgumiem", "Noteikumos par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām", Sanitārās robežinspekcijas nolikumā u.c. Ar Ministru kabineta rīkojumu tiek izveidota neprivatizējama valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži", kas atradīsies Zemkopības ministrijas pārziņā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!