• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ministriju funkciju nodošanu reģionālajām pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1999., Nr. 356/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ministriju funkciju nodošanu reģionālajām pašvaldībām

Vēl šajā numurā

29.10.1999., Nr. 356/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ministriju funkciju nodošanu reģionālajām pašvaldībām

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānis Bunkšs ir nosūtījis finansu ministram Edmundam Krastiņam vēstuli, kurā lūdz sniegt palīdzību jaunizveidojamo reģionālo pašvaldību funkciju finansēšanas variantu aprēķināšanā, ņemot vērā 1999.gada valsts budžeta programmu un apakšprogrammu ietvaros noteiktos uzdevumus un finansu apjomus.

Saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta protokollēmumu īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sadarbībā ar finansu ministru jāsagatavo priekšlikumi par reģionālo pašvaldību finansēšanas variantiem saistībā ar valsts funkciju decentralizāciju vai deleģēšanu, lai šā gada novembrī tos varētu iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Pašlaik ir izvērtētas ministriju funkciju decentralizācijas vai deleģēšanas iespējas jaunveidojamajām reģionu pašvaldībām un ministrs Jānis Bunkšs ir parakstījis sarunu protokolus ar septiņām ministrijām: ar Zemkopības, Satiksmes, Kultūras, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, Ekonomikas ministriju.

Iekšlietu, Ārlietu, Aizsardzības un Tieslietu ministrijām nav funkciju, ko nodot jaunveidojamajām reģionālajām pašvaldībām.

Starpministriju sanāksmes protokolā ar Ekonomikas ministriju ministrs Jānis Bunkšs un ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs vienojās decentralizēt reģionālajām pašvaldībām šādas Ekonomikas ministrijas kompetencē esošas funkcijas:

— reģionālā līmeņa teritorijas attīstības plāna izstrādāšana un realizācija;

— reģiona attīstībai nepieciešamo investīciju vajadzību identificēšana;

— reģiona investīciju programmas sagatavošana;

— reģiona investīciju projektu vadība un uzraudzība (monitorings).

Ministrs Jānis Bunkšs un ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs vienojās jaunveidojamajām reģionālajām pašvaldībām deleģēt šādas funkcijas;

— reģiona investīciju projektu sagatavošanas speciālistu apmācības organizēšana;

— mazo un vidējo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) attīstības un atbalsta politikas īstenošana.

Abos gadījumos — gan decentralizējot, gan deleģējot funkcijas reģionālajām pašvaldībām — ministrijas dod līdzi arī atbilstošu līdzekļu summu funkciju veikšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!