• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 18. decembra noteikumi Nr. 909 "Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2007., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168480

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.910

Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 28.jūlija noteikumos Nr.270 "Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība"

Vēl šajā numurā

22.12.2007., Nr. 206

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 909

Pieņemts: 18.12.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.909

Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.70 14.§)
Noteikumi par maksātnespējas procesa administratora civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas kārtību un minimālo apdrošinājuma summu
Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma 30.panta otro daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek apdrošināta maksātnespējas pro­cesa administratora (turpmāk - administrators) civiltiesiskā atbildība, kā arī civiltiesiskās atbildības apdrošinājuma minimālo summu.
2. Apdrošināšanas objekts ir administratora civiltiesiskā atbildība par viņa pro­fesionālās darbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem valstij, maksātne­spējas subjektam, kreditoram vai citai personai.
3. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu slēdz par konkrētu maksātnespējas procesu uz laiku, ne mazāku par sešiem mēnešiem. Administrators ir atbildīgs par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līguma spēkā esību laikā no maksātnespējas procesa pasludināšanas līdz maksātnespējas procesa izbeigšanai.
4. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu konkrētajā maksāt­nespējas procesā noslēdz nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc maksātnespējas procesa pasludināšanas. Minimālā apdrošinājuma summa par apdrošināšanas periodu kopā un par vienu apdrošināšanas gadījumu ir 5000 latu.
5. Juridiskās personas maksātnespējas procesā kreditoru sapulcei ir tiesības noteikt citu apdrošinājuma apmēru, bet ne vairāk kā 10 procentu no parādnieka aktīvu kopsummas, kas uzrādīta kreditoru sapulcē apstiprinātajā bilancē. Kreditoru sapulcei ir tiesības samazināt apdrošinājuma apmēru. Ja kre­ditoru sapulce noteikusi citu apdrošinājuma apmēru, apdrošinājumu apstip­rinošus dokumentus administrators kreditoru sapulces noteiktajā termiņā un kārtībā iesniedz papildus.
6. Juridiskās personas maksātnespējas procesā, kurā parādniekam nav aktīvu, administrators noslēdz civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu 10 dienu laikā pēc kreditoru sapulces lēmuma pieņemšanas par apdrošinājuma apmēra noteikšanu. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu noslēdz, ievērojot šo noteikumu 3.punktu.
7. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā paredzētais pašrisks nedrīkst pārsniegt 500 latu.
8. Pēc apdrošināšanas atlīdzības izmaksas administrators atjauno civiltiesiskās apdrošināšanas līgumā noteikto apdrošinājuma summu.
9. Juridiskās personas maksātnespējas procesā par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līguma noslēgšanu, atjaunošanu, pārtraukšanu vai izbeigšanu administrators paziņo nākamajā kreditoru sapulcē.
10. Ja mainās administratori, jaunais administrators pēc iecelšanas amatā noslēdz jaunu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumu šajos noteikumos paredzētajā kārtībā.
11. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!