• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2007.gada 20.decembra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2007., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

28.12.2007., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2007.gada 20.decembra sanāksmē

 

SM: Par valsts autoceļu un pašvaldību ceļu vērtēšanas noteikšanas kārtību

20.decembrī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts “Valsts autoceļu un pašvaldību ceļu vērtēšanas noteikšanas kārtība”.

Noteikumi nosaka kārtību, kā tiek noteikta valsts autoceļu un pašvaldību ceļu vērtība. Zeme zem ceļiem netiek vērtēta.

Autoceļu vērtībā tiek iekļauti tādi elementi kā autoceļu segas konstrukcija, mākslīgās būves (tilti, gājēju tilti, autoceļa pārvadi, estakādes, tuneļi, caurtekas), autoceļu inženierbūves (autobusu pieturvietas un paviljoni, transportlīdzekļu stāvvietas, pasažieru atpūtas laukumi u.tml.), satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi (ceļazīmes, luksofori, aizsargbarjeras utt.), autoceļu un šķērsojuma mezgli, satiksmes uzskaites punkti un meteoroloģisko apstākļu stacijas.

Līdz šim autoceļu vērtība tika noteikta atbilstoši VAS “Latvijas Valsts ceļi” rajonu nodaļu rīcībā esošajiem resursiem un datu uzskaites, kas katrā rajonā ir atšķirīga. Jaunie noteikumi nodrošinās vienotu un sistemātisku pieeju autoceļu vērtēšanai. Tiks uzlabota datu par valsts autoceļiem uzskaite un reģistrācija, kā arī noteikta vienota sistēma vērtības noteikšanai.

Tāpat paredzēts izveidot vienotu elektronisku ceļu datubāzi un datu uzskaites par autoceļiem un to elementiem kārtību.

Ministru kabineta noteikumu projekts izstrādāts atbilstoši likuma “Par autoceļiem” 13.1pantam, kurā noteikts, ka valsts autoceļu un pašvaldību ceļu vērtību veido būvniecībā ieguldītie līdzekļi un šo ceļu nolietojums, ko atspoguļo grāmatvedības uzskaitē.

Šis noteikumu projekts vēl jāizskata Ministru kabineta komitejā un jāapstiprina valdībā.

 

SM: Par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati

20.decembrī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.466 “Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem””.

Grozījumi MK noteikumos paredz iespēju vienas dienas atļauju turpmāk saņemt elektroniskā veidā un precizē, ka to turpmāk varēs izmantot tikai divas reizes gadā transportlīdzekļa nogādei uz valsts tehnisko apskati, kā arī precīzi definē, ka atļauju nedrīkst izmantot pārvadājumu veikšanai.

Tiek ierobežota iespēja neskaitāmas reizes saņemt 30 dienu pielaidi ceļu satiksmei trūkumu un bojājumu novēršanai – noteikumu projekts paredz, ka turpmāk minēto pielaidi varēs saņemt ne vairāk kā divas reizes pusgadā.

Vieglajiem taksometriem turpmāk tiks atteikta valsts tehniskā apskate, ja nebūs derīga licence (atļauja) attiecīgās komercdarbības veikšanai.

Grozījumos iekļautas vairākas ES direktīvas, kuras Latvijai ir jāietver normatīvajos aktos. Piemēram, Eiropas Parlamenta un Padomes 2007.gada 11.jūlija Direktīva 2007/38/EK par Kopienā reģistrētu smago kravas transportlīdzekļu modernizēšanu, aprīkojot tos ar spoguļiem.

Šis noteikumu projekts vēl ir jāizskata MK komitejā un jāapstiprina valdībā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!