• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra apsveikumiem Ziemassvētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2007., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētkos - 2007.gada Ziemassvētkos

Vēl šajā numurā

28.12.2007., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra apsveikumiem Ziemassvētkos

 

03.JPG (18868 bytes)

04.JPG (15277 bytes)
Ziemassvētku vakarā, 2007.gada 24.decembrī, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs (augšējā attēlā pa kreisi) – piedaloties Ziemassvētku dievkalpojumā Norvēģijas un Latvijas kontingenta karavīriem Meimenas militārajā bāzē Afganistānas ziemeļos (augšējā attēlā); Latvijas armijas veterāni 23.decembrī Lestenes baznīcā – piedaloties Ziemassvētku kauju atceres dievkalpojumā
Foto: Normunds Stafeckis, NBS; Toms Kalniņš, A.F.I.

Ārvalstu misijās dienošajiem Latvijas armijas karavīriem

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre 24.decembrī sazinājās ar Latvijas kontingentu komandieriem Afganistānā, Irākā, Kosovā un Bosnijā un Hercegovinā.

Sarunu laikā tika apspriesta operāciju norise, kā arī jautājumi, kas saistīti ar karavīru apgādi, nodrošinājumu un sadzīves apstākļiem.

Aizsardzības ministrs apsveica karavīrus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, vēlot viņiem sekmīgu un drošu dienestu.

V.Veldre norādīja: “Viens no svarīgākajiem aizsardzības ministra uzdevumiem ir personīgi pārzināt situāciju starptautisko operāciju vietās, lai kopīgi ar aizsardzības sistēmas ekspertiem un vienību komandieriem nodrošinātu labvēlīgus apstākļus karavīru dienestam šajos īpaši svarīgajos pasaules reģionos.”

Aizsardzības ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt jau izveidoto sekmīgo sadarbību ar karavīru tuviniekiem. Pēc V.Veldres domām, regulāras tikšanās ir būtiskas, lai noskaidrotu, kā ministrija un bruņotie spēki var atbalstīt vai sniegt ikdienā nepieciešamo palīdzību starptautiskajās operācijās esošo karavīru ģimenēm.

Aizsardzības ministrs kontingentu komandierus informēja, ka plāno apmeklēt Latvijas karavīru dienesta vietas starptautiskajās misijās.

“Attiecīgus uzdevumus Nacionālo bruņoto spēku vadībai esmu jau devis, un vizītes sagatavošanas laiks būs atkarīgs no iespējām izpildīt nepieciešamās drošības prasības, kas attiecināmas uz jebkuras NATO valsts aizsardzības ministru,” teica V.Veldre.

 

Aizsardzības nozares darbiniekiem un jaunsargiem

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre savā apsveikumā karavīriem, zemessargiem, militārajiem un civilajiem darbiniekiem, kā arī jaunsargiem izsacīja atzinību par ieguldīto darbu, veicinot aizsardzības nozares attīstību.

“Par jums, aizsardzības nozares darbinieki, šogad ir teikts daudz labu vārdu. Šā gada laikā jūs esat godprātīgi un ar panākumiem pildījuši savus darba pienākumus gan Latvijā, gan citur pasaulē. Tam par apliecinājumu ir gan mūsu karavīru sekmīgais dienests starptautiskajās misijās, gan augstais bruņoto spēku un aizsardzības nozares prestižs sabiedrībā. Kā aizsardzības ministrs vēlos jums apliecināt, ka turpināšu priekšgājēju iesāktos darbus un darīšu visu, lai arī turpmāk veicinātu aizsardzības nozares attīstību, kā arī tās atpazīstamību citās valstīs,” apsveikumā uzsvēra aizsardzības ministrs.

Tāpat V.Veldre apsveikumā pateicās nozares darbinieku tuviniekiem par sniegto atbalstu un novēlēja gaišus Ziemassvētkus un panākumiem bagātu Jauno gadu.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!