• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2007. gada 22. novembra saistošie noteikumi Nr. 18 "Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2007., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

28.12.2007., Nr. 207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 22.11.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18 

Liepājā 2007.gada 22.novembrī (prot. Nr.12, 4.§)

Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei 

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036 “Audžuģimenes noteikumi” 42.2. un 43.punktu

 

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Liepājas pilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) pabalsta bērna uzturam un pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību.

1.2. Noteikumu izpratnē audžuģimene ir ģimene vai persona, kura ieguvusi audžuģimenes statusu un kurā ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Liepājas pilsētas bāriņtiesa” (turpmāk – Bāriņtiesa) lēmumu ir ievietots bērns.

1.3. Pašvaldības palīdzības audžuģimenei piešķiršanas pamats ir pašvaldības un audžuģimenes līgums, kuru paraksta Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Liepājas pilsētas domes sociālais dienests” (turpmāk – Sociālais dienests) direktors un viens no audžuģimenes locekļiem.

2. Pabalsta bērna uzturam apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība

2.1. Pašvaldības noteiktais pabalsts bērna uzturam katram bērnam audžuģimenē mēnesī tiek noteikts attiecīgā gada 1.janvārī valstī noteiktās minimālās algas apmērā. Par nepilnu mēnesi pabalsta bērna uzturam apmērs tiek aprēķināts proporcionāli dienu skaitam.

2.2. Lai saņemtu pabalstu bērna uzturam, viens no audžuģimenes locekļiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu par pabalsta bērna uzturam piešķiršanu (1.pielikums).

2.3. Sociālais dienests piecu darba dienu laikā izskata noteikumu 5.punktā minētos dokumentus, pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu un saskaņā ar Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumiem Nr.1036 “Audžuģimenes noteikumi” noslēdz līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē (2.pielikums).

2.4. Pabalstu bērna uzturam aprēķina un piešķir, sākot ar dienu, kad bērns ievietots audžuģimenē.

2.5. Pabalstu par kārtējo mēnesi izmaksā līdz 16.datumam.

2.6. Pabalsta izmaksu pārtrauc:

2.6.1. ja beidzas līgumā noteiktais termiņš;

2.6.2. saskaņā ar Bāriņtiesas un audžuģimenes vienošanos;

2.6.3. Sociālajam dienestam vienpusēji atkāpjoties no līguma, ja Bāriņtiesa ir pieņēmusi lēmumu par bērna uzturēšanās izbeigšanu audžuģimenē.

2.7. Audžuģimene, kurai piešķirts pabalsts bērna uzturam, informē Sociālo dienestu par apstākļiem, kas varētu būt par iemeslu pabalsta izmaksas pārrēķinam vai pabalsta izmaksas pārtraukšanai. Informācija sniedzama ne vēlāk kā piecu dienu laikā pēc minēto apstākļu rašanās.

3. Pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība

3.1. Lai saņemtu pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei atbilstoši bērna vajadzībām, viens no audžuģimenes locekļiem iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu par pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei piešķiršanu (1.pielikums).

3.2. Sociālais dienests piecu darba dienu laikā pēc 3.1.punktā minētā iesnieguma saņemšanas izvērtē situāciju audžuģimenē, veicot apsekojumu mājās un novērtējot pabalsta nepieciešamību atbilstoši bērna vajadzībām.

3.3. Ja audžuģimene, kas nedzīvo Liepājas pilsētā, iesniedz iesniegumu par pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei piešķiršanu, Sociālais dienests pieprasa atzinumu par nepieciešamajām vajadzībām tā pagasta/pilsētas sociālajam dienestam vai sociālajam darbiniekam, kura teritorijā audžuģimene ir deklarējusi savu dzīvesvietu.

3.4. Sociālais dienests par pabalsta apmēru lemj pēc apsekojuma mājās veikšanas vai atzinuma saņemšanas no attiecīgās pašvaldības.

3.5. Pabalsta pieļaujamais apmērs ir:

3.5.1. bērna apģērba un apavu iegādei – gadā nepārsniedzot kopējo summu Ls 150,00;

3.5.2. skolas piederumu un mācību līdzekļu iegādei:

3.5.2.1. mācību gada sākumā (1.septembrī) – Ls 70,00,

3.5.2.2. bērnu ievietojot audžuģimenē mācību gada vidū – Ls 50,00;

3.5.3. mīkstā inventāra iegādei:

3.5.3.1. spilvena, segas, matrača iegādei – piešķir vienu reizi, bērnu ievietojot audžuģimenē, – nepārsniedzot kopējo summu Ls 50,00,

3.5.3.2. divu gultas veļas komplektu un dvieļu iegādei – gadā nepārsniedzot kopējo summu Ls 30,00.

3.6. Ja bērns ievietots uz laiku, kas ir īsāks par mēnesi, novērtējot pabalsta nepieciešamību atbilstoši bērna vajadzībām, Sociālais dienests samazina pabalsta apmēru.

3.7. Par pieņemto lēmumu Sociālais dienests audžuģimenei paziņo rakstiski normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

3.8. Ja bērns pārtrauc uzturēties audžuģimenē, par pašvaldības līdzekļiem iegādātais apģērbs, apavi, rotaļlietas, mācību līdzekļi, mīkstais inventārs, kā arī personiskās mantas, kuras bērns paņēmis līdzi no iepriekšējās dzīvesvietas, paliek viņa lietošanā.

4. Pašvaldības iestāžu lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

4.1. Ja Sociālais dienests pieņem lēmumu nepiešķirt kādu no pabalstiem, audžuģimeni par to informē rakstveidā, pamatojot atteikumu, kā arī norādot lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

4.2. Audžuģimene lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt var apstrīdēt mēneša laikā Liepājas pilsētas domē, bet tās lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

5. Noslēguma jautājumi

5.1. Ar noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Liepājas pilsētas domes 2005.gada 5.maija lēmums Nr.245 “Par audžuģimeņu finansēšanas kārtību” un tiek atcelti Liepājas pilsētas domes 2005.gada 5.maija noteikumi Nr.3 “Par audžuģimeņu finansēšanas kārtību”.

5.2. Sociālā dienesta un audžuģimenes noslēgtie savstarpējie līgumi par kāda no saistošajos noteikumos minētā pabalsta izmaksu, ja tie noslēgti pirms šo noteikumu spēkā stāšanās, ir pārslēdzami trīs mēnešu laikā no saistošo noteikumu spēkā stāšanās.

5.3. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks


 

1.pielikums

Liepājas pilsētas domes

2007.gada 22.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.18

03.JPG (33817 bytes)


 

2.pielikums

Liepājas pilsētas domes

2007.gada 22.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.18

04.JPG (73415 bytes)

05.JPG (130124 bytes)

06.JPG (30683 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!