• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008.gada 2.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2008., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības 100 dienās

Vēl šajā numurā

04.01.2008., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2008.gada 2.janvāra sēdē

 

MK: Par ministriju parlamentāro sekretāru iecelšanu

Ministru prezidents Ivars Godmanis parakstījis rīkojumus par parlamentāro sekretāru iecelšanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 12.pantu, kā arī vides ministra Raimonda Vējoņa ieteikumu, par Vides ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Mārtiņš Jirgens.

Ievērojot ekonomikas ministra Kaspara Gerharda ieteikumu, par Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Artūrs Bergholcs.

Ievērojot īpašu uzdevuma ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normunda Broka ieteikumu, īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās parlamentārā sekretāra amatā iecelta Ilze Viņķele.

Ievērojot reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna ieteikumu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā iecelts Māris Krastiņš.

Ievērojot finanšu ministra Ata Slaktera ieteikumu, par Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri iecelta Elita Šņepste.

Ievērojot kultūras ministres Helēnas Demakovas ieteikumu, par Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Andrejs Radzēvičs.

Ievērojot aizsardzības ministra Vineta Veldres ieteikumu, par Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Jānis Porietis.

Ievērojot īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles ieteikumu, par īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās parlamentāro sekretāri iecelta Indra Grapmane.

Ievērojot iekšlietu ministra Mareka Segliņa ieteikumu, par ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Ziedonis Rubezis.

Ievērojot izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes ieteikumu, par izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Rolands Broks.

Ievērojot ārlietu ministra Māra Riekstiņa ieteikumu, par Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāru iecelts Ēriks Zunda.

(Par parlamentārajiem sekretāriem Ligitu Silaraupu, Žaneti Vasaraudzi un Baibu Broku – 6.lpp.)

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

SM: Par atļauju būvēt, ierīkot un izvietot gaisa kuģu lidojumu drošībai bīstamus objektus

2.janvārī valdībā apstiprināts Ministru kabineta noteikumu projekts “Kārtība, kādā pieprasa un saņem Civilās aviācijas aģentūras atļauju būvēt, ierīkot un izvietot gaisa kuģu lidojumu drošībai potenciāli bīstamus objektus”. Šie noteikumi nosaka kārtību, kā pašvaldība, objekta īpašnieks vai lietotājs pieprasa un saņem VA “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) atļauju būvēt, ierīkot un izvietot gaisa kuģu lidojumu drošībai potenciāli bīstamus objektus. Par bīstamiem tiek uzskatīti tādi objekti, kuri samazina vai var samazināt redzamību lidmašīnu pacelšanās vai nosēšanās sektorā, tādi, kuri veicina vai var veicināt putnu masveidīgu pulcēšanos (pastāvīgs barības avots un ligzdošanas vietas), kā arī citi objekti, kas atrunāti likuma “Par aviāciju” 41.pantā.

Jaunais noteikumu projekts paredz arī, ka CAA, izlemjot izsniegt atļauju šāda objekta būvniecībai, izvietošanai vai ierīkošanai, nosūta informāciju par esošajiem vai plānotajiem objektiem VA “Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra”.

Tādējādi tiks nodrošināta ātra un lietderīga informācijas apmaiņa starp abām valsts iestādēm, jo Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra izstrādā valsts topogrāfiskās kartes, kuras izmanto arī aviācijā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

ZM: Par lauksaimniecības dzīvnieku vispārīgajām labturības prasībām

Valdība 2.janvārī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Lauksaimniecības dzīvnieku vispārīgās labturības prasības”. Dokumentā noteiktas vispārīgās labturības prasības lauksaimniecības dzīvnieku turēšanai un izmantošanai.

Normatīvajā aktā noteikti lauksaimniecības dzīvnieka īpašnieka pienākumi. Lauksaimniecības dzīvnieka īpašniekam jānodrošina, lai lauksaimniecības dzīvnieks netiktu pakļauts sāpēm, ciešanām, iespējai savainoties, kā arī jānodrošina atbilstošs skaits darbinieku ar attiecīgām prasmēm un profesionālajām iemaņām.

Tāpat lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekam novietnē jānodrošina darbinieks, kam ir kompetentas iestādes izsniegts sertifikāts par zināšanām attiecīgās lauksaimniecības dzīvnieku sugas labturības prasībās.

Normatīvajā aktā arī noteiktas prasības dzīvnieku novietnes aprīkojumam un aprīkojuma izgatavošanā izmantotajiem materiāliem.

Noteikumu izpildi kontrolēs Pārtikas un veterinārais dienests.

 

ZM: Par gaļas liellopu pārraudzības kārtību

Valdība 2.janvārī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Gaļas liellopu pārraudzības kārtība”. Noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Ciltsdarba likumu.

Noteikumi paredz, ka, veicot zīdītājgovju, nobarojamo liellopu un atražošanai izmantojamo liellopu pārraudzību, ganāmpulka īpašnieks nodrošina individuālo ražības rādītāju uzskaiti un aprēķinu. Pārraudzības gads sākas 1.janvārī un beidzas 31.decembrī. Pārraudzību veic pārraugs vai ganāmpulka īpašnieks.

Normatīvais akts nosaka, ka šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecībās un saimniecībās, kuru liellopus ieraksta Valsts ciltsgrāmatā, pārraudzības datus iegūst, liellopus sverot ar svariem, kas verificēti ne retāk kā reizi divos gados. Pārējās saimniecības pārraudzības datu iegūšanai var izmantot arī verificētas mērlentes. Gaļas liellopu eksterjera lineāro vērtēšanu veic dzīvnieku vērtēšanas eksperts.

Lai noteiktu labākos vaislas buļļus ganāmpulku atražošanai, veic pārbaudes buļļu, kā arī vaislas buļļu pēcnācēju kontrolizaudzēšanu.

Pārraudzības datus kontrolizaudzēšanā audzētiem un izsolēs realizētiem liellopiem reģistrē un uzkrāj atbilstošā nozares šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācija.

Ministru kabineta noteikumi arī nosaka pārrauga un ganāmpulka īpašnieka tiesības un pienākumus.

Šo noteikumu ievērošanu kontrolēs Ciltsdarba valsts inspekcija.

 

ZM: Par Latvijas iestāšanos Starptautiskajā epizootiskajā birojā

Valdība 2.janvārī apstiprināja ZM izstrādātos grozījumus MK rīkojumā “Par Latvijas Republikas iestāšanos Starptautiskajā epizootiskajā birojā”. Rīkojuma grozījumos noteikts, ka par Latvijas Republikas pārstāvi Starptautiskajā epizootiju birojā iecels pašreizējo Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Mareku Samohvalovu.

Starptautiskais epizootiju birojs izveidots 1924.gadā, un tas ir atbildīgs par dzīvnieku veselības uzlabošanu visā pasaulē. Latvija šajā organizācijā darbojas jau kopš 1992.gada.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!