• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības 100 dienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2008., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Krievijas Federācijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

04.01.2008., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības 100 dienās

Ekonomikas ministram:

3.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar ekonomikas ministru Kasparu Gerhardu, vienojās par četriem neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības darba pirmajās 100 dienās.

Ekonomikas ministrijai uzdots nodrošināt Konkurences likuma grozījumu pieņemšanu Saeimā, kas sekmēs mazo preču ražotāju interešu aizsardzību mazumtirdzniecībā, kā arī veicinās konkurenci un preču cenu samazināšanos.

Tāpat Ekonomikas ministrijai jāizstrādā Ministru kabineta noteikumu projekts, kas atceltu ierobežojumus vairumtirdzniecības bāzēs fiziskām personām par preču iegādi veikt skaidras naudas norēķinus. Pašlaik šāda iespēja nepastāv.

Lai novērstu elektroapgādes drošuma apdraudējumu, Saeimā jāpieņem Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumi, paredzot tiesības Ministru kabinetam noteikt kritērijus un slēgt līgumus par jaunu elektroenerģijas jaudu nodrošināšanu.

Savukārt, lai veicinātu darbaspēka izmaksu samazināšanu un palielinātu darba ražīgumu, premjers ar ekonomikas ministru vienojās samazināt nodevas darbaspēka importam, pielīdzinot nodevas apmēru Igaunijai un Lietuvai.

 

Labklājības ministrei:

3.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar labklājības ministri Ivetu Purni, vienojās par labklājības jomas neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības darba pirmajās 100 dienās.

Ministru prezidents uzdeva Labklājības ministrijai precīzi veidot bezdarbnieku apmācības programmu, atbilstoši darba tirgus prasībām un balstoties uz darba devēju sniegto informāciju par tām profesijām, kurās trūkst speciālistu. “Bezdarbnieku apmācībai jānotiek tikai un vienīgi atbilstoši tirgus situācijai. Mēs nevaram tērēt valsts budžeta līdzekļus, lai apmācītu cilvēkus tajās profesijās, kurās darba tirgū ir pietiekams piedāvājums. Darba devējiem ir jābūt primārajam informācijas avotam, veidojot bezdarbnieku apmācības valsts pasūtījumu,” norādīja I.Godmanis.

Tāpat premjers labklājības ministrei uzdeva izvērtēt iespēju no 2009.gada palielināt valsts pabalstu ģimenēm ar bērniem, kā arī pārrunāja pensiju indeksāciju 2008.gada aprīlī, plānoto tās apjomu un ietekmi uz valsts budžetu.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!