• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pedagogu darba samaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1999., Nr. 328/329 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16895

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas Seima pārstāvju vizīti

Vēl šajā numurā

06.10.1999., Nr. 328/329

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pedagogu darba samaksu

Aizvakar, 4.oktobrī, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadošie darbinieki tikās ar skolu valžu pārstāvjiem un izglītības inspektoriem, lai pārrunātu pedagogu darba samaksas palielināšanas iespējas nākamajā gadā.

Pretstatā 28.septembrī notikušajai Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieku apspriedei ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Pedagogu domes un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas pārstāvjiem, kas atbalstīja pedagogu darba samaksas uzsākšanu ar 2000.gada 1.janvāri, vakardienas sarunas dalībnieku domas dalījās, un daļa skolu valžu pārstāvju atbalstīja samaksas palielināšanu ar 1.janvāri, bet daļa — ar 1.septembri.

Pašvaldību skolu valžu vadītāji, kas atbalstīja darba samaksas paaugstināšanu pedagogiem ar 1.janvāri, bija norūpējušies par to, ka valsts budžeta ieņēmumu daļa nākamgad varētu nepildīties tā, kā plānots, un piešķirtie papildlīdzekļi pedagogu algu palielināšanai varētu tikt izmantoti citiem mērķiem.

Savukārt 1.septembra varianta atbalstītāji uzskatīja, ka labāk algu palielināšanu sākt ar jauno mācību gadu un daudz lielākā apmērā. Turklāt šis variants garantēs 2001.gadā ievērojami lielāku valsts budžeta līdzekļu pieaugumu pedagogu darba samaksas fondam nekā variantā, kad budžeta līdzekļi tiek sadalīti 12 mēnešiem.

Līdz šā gada 20.novembrim IZM valdībai jāiesniedz Ministru kabineta noteikumu projekts par pedagogu darba samaksas kārtību, kurā tiks norādīts arī datums, no kura pedagogu darba samaksa tiks palielināta.

Pašlaik plānotie valsts budžeta līdzekļi pedagogu darba samaksas palielināšanai ir 6,24 miljoni latu, un, pakāpeniski sākot izglītības sistēmas iekšējo sakārtošanu, pedagogiem no 1.janvāra ir iespējams algu palielināt vidēji par 4—8 latiem, bet no 1.septembra — par 23 latiem.

Ilze Āķe,  Izglītības un zinātnes ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!