• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis" lasāms. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2008., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs, tiekoties ar arodbiedrību pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

09.01.2008., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis” lasāms:

 

KV01-02VAKS.JPG (52902 bytes)• Šāgada 1. janvārī darbu sāka Kredītu reģistrs. Datubāzē par kredītņēmēju saistībām pret reģistra finanšu tirgus dalībniekiem iekļauti arī līdzšinējā Parādnieku reģistra klienti. Pēc pusgada Kredītu reģistrā būs gandrīz visi, kas dzīvo uz parāda. Plašāk – rakstos “Beigts vai, ka neesi kredītreģistrā?” un “Parādniekus joprojām reģistrēs”.

 

• Informāciju par jaunumiem nodokļu politikā, tās pamatprincipiem un ietekmi uz komercdarbību saistībā ar prasībām atvieglot nodokļu slogu sniedz Finanšu ministrijas Nodokļu politikas deparatamenta direktore Daina Robežniece.

 

• Jaunumi likumos un Ministru kabineta noteikumos 2008. gadā.

 

• Dažādu nozaru uzņēmējiem biznesu arī šogad varētu ietekmēt vairākas Eiropas Savienības regulas un direktīvas. Kuras regulas ir spēkā šogad, kuras būs jāievēro nākamgad un kur par tām uzzināt, lasiet materiālā “ES regulas un direktīvas. Ne tikai kaķa ādas pasargāšanai”.

 

• 2008.gada 1.janvārī, stājoties spēkā jaunajai nodokļu likumu paketei, jaunas normas ir arī likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Taču jāatceras arī citi jau spēkā esoši nosacījumi, lai kārtotu saistības ar valsti. Tos meklējiet publikācijā “Par gada ienākumu deklarāciju saimnieciskās darbības veicējiem”.

 

• SIA “LEC” valdes priekšsēdētājs Pēteris Dzirkalis intervijā “Komersanta Vēstnesim” par būvniecības ikdienu un tuvāko nākotni.

 

• Kā klājas jaunam uzņēmumam, kas piedāvā eksporta konsultācijas jeb ir partneri jaunu tirgu apgūšanā Baltijā un Skandināvijā? Biznesa kāpņu sadaļā lasiet par SIA “Farels Solutions”.

 

• Kā izrādās, pietiek tikai ar nelielām pārmaiņām darba drošībā un aizsardzībā, lai iegūtais labums atmaksātos un ļautu ietaupīt darbinieku enerģiju un uzņēmēja naudu. Ar ko uzņēmējam būtu jāsāk, domājot par darba drošību un aizsardzību, kādi ir redzamākie pārkāpumi un vai tiešām arodslimību ārstēšana nav jāsedz no darba devēja maka – speciālistu diskusija “Investējot darba drošībā, var krietni ietaupīt”.

 

• Lēta maize un gaļa? Tā vairs nebūs nekad – atbild gandrīz visi nozares speciālisti. Rakstā “Pārtikas cenas kāpumu ietekmē gan globālās, gan lokālās problēmas” prognozētas pārtikas tirgus attīstības prognozes Latvijā 2008.gadam.

 

• Kādi ir līgumdarbu plusi un mīnusi darbiniekam un darba devējam? Vai pagaidu darbinieks var palīdzēt uzņēmuma attīstībai, skaidro materiāls “Līgumdarbi – kam tie izdevīgi?”.

 

• Par atlaižu kartēm, plašāku atbalstu komercdarbības sācējiem, Rēzeknes Augstskolas Inovāciju centru, Valsts darba inspekcijas atklātajiem slēptajiem nelaimes gadījumiem, alus patēriņa pieaugumu ziemā un citām tēmām – vairāk “KV” 2008.gada 1.numurā.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!