• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2008., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.01.2008., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem

 

02.JPG (11307 bytes) 03.JPG (11453 bytes)

Veronika Erte

Nils Jansons

 

8.janvārī Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedza akreditācijas vēstules diviem Latvijas ārkārtējiem un pilnvarotajiem vēstniekiem.

Valsts prezidents pasniedza akreditācijas vēstules Veronikai Ertei, Latvijas ārkārtējai un pilnvarotai vēstniecei Ungārijā. Tiekoties ar vēstnieci, Valsts prezidents pārrunāja Latvijas un Ungārijas divpusējo attiecību pilnveidošanas dinamiku un uzsvēra nepieciešamību aktivizēt sadarbību ekonomiskajos un kultūras jautājumos. Tāpat pārrunātas Eiropas Savienības aktualitātes un ar pievienošanos Šengenas līgumam saistītie jautājumi. Jāpiebilst, ka V.Erte būs pirmā Latvijas rezidējošā vēstniece Ungārijā.

Valsts prezidents pasniedza akreditācijas vēstules arī Nilam Jansonam, Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO), Starptautiskajā atomenerģētikas aģentūrā, Pastāvīgajā pārstāvniecībā Apvienoto Nāciju Organizācijā Vīnē, kā arī Kodolizmēģinājumu aizliegšanas līguma organizācijas sagatavošanas komitejā. Pasniedzot vēstules, Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību Latvijas pārstāvjiem aktīvāk lobēt mūsu valsts interešu aizstāvību starptautiskajās organizācijās, īpaši EDSO. Sarunas gaitā izvērtētas Latvijas prioritātes šajās organizācijās. Tāpat vēstnieks informēja par galvenajām plānotajām aktivitātēm EDSO bruņojuma kontroles un cilvēktiesību aizsardzības jomās.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!