• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008.gada 8.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2008., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē

Vēl šajā numurā

10.01.2008., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2008.gada 8.janvāra sēdē

 

AM: Par Nacionālo bruņoto spēku mācībām ārvalstīs

8.janvārī Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas (AM) izstrādātais Ministru kabineta rīkojuma projekts “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām ārvalstīs 2008.gadā”.

MK rīkojuma projekts ir izstrādāts saskaņā ar likuma “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” 9.pantu, ar kuru MK ir pilnvarots pieņemt lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) piedalīšanos kopīgās militārajās mācībās ārvalstīs.

Paredzēts, ka NBS 2008.gadā piedalīsies 43 dažādās mācībās. Mācības organizē Ziemeļatlantijas līguma organizācija, ES, plānotas mācības arī divpusējās sadarbības ietvaros. NBS dalība mācībās nepieciešama, lai pilnveidotu militāro gatavību un stiprinātu NATO un “Partnerattiecības – mieram” programmas valstu savstarpējo sadarbību.

Dalību mācībās 2 003 096 latu apmērā ir paredzēts segt no AM 2008.gada budžeta programmas “Nacionālie bruņotie spēki”.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

VidM: Par Orhūsas Konvencijas II nacionālo ieviešanas ziņojumu

8.janvārī Ministru kabineta sēdē tika akceptēts Vides ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums “Orhūsas Konvencijas II nacionālais ieviešanas ziņojums”.

Ievērojot ziņošanas vadlīnijas, II nacionālā ziņojuma sagatavošanā par pamatu ņemts Latvijas pirmais ziņojums. Nacionālajā ziņojumā iekļauti gan Vides ministrijas un tai padoto institūciju, gan citu atbildīgo ministriju, gan nevalstisko organizāciju, gan Satversmes tiesas iesniegtie papildinājumi un izteiktie priekšlikumi.

II nacionālais ziņojums atspoguļo situāciju Latvijā līdz 2007.gada 1.decembrim. Kopumā Latvijas tiesību aktu sistēma atbilst Orhūsas Konvencijas prasībām. Tomēr gan no valsts iestāžu, gan no pārējās sabiedrības puses salīdzinoši labais normatīvais regulējums netiek pietiekami pilnvērtīgi izmantots praksē, norādot uz abpusēju nepieciešamību pilnveidot sadarbību un papildināt zināšanas.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas Ekonomikas komisijas konvenciju “Par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem” (turpmāk – Orhūsas Konvencija) pušu sanāksmju lēmumiem I/8 (ECE/MP.PP/2/Add.9) un II/10 (ECE/MP.PP/2005/2/Add.14) – pusēm regulāri jāziņo par Orhūsas Konvencijas 3.–9.panta īstenošanu.

Ziņojumu sagatavošana veicina Orhūsas Konvencijas īstenošanu.

 

VidM: Par sabiedrības pieeju informācijai par ģenētiski modificētiem organismiem

8.janvārī Ministru kabineta sēdē tika akceptēts Vides ministrijas sagatavotais MK likumprojekts “Par grozījumu 1998.gada 25.jūnija Orhūsas Konvencijā par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem”.

Likumprojekta mērķis ir ratificēt Konvencijas grozījumu, tādējādi apliecinot Latvijas apņemšanos īstenot Konvencijas grozījumā ietvertās papildu prasības par pieeju informācijai un sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā saistībā ar ģenētiski modificētu organismu apzinātu izplatīšanu vidē un tirgū.

Konvencijas grozījuma ratifikācija garantēs juridisku pamatu sabiedrības pieejai informācijai par ģenētiski modificētu organismu apzinātu izplatīšanu vidē un izplatīšanu tirgū, kā arī līdzdalību attiecīgu lēmumu pieņemšanā.

Saskaņā ar pašreizējo Latvijas likumdošanu Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošais Pārtikas un veterinārais dienests ir atbildīgs par atļauju izsniegšanu ģenētiski modificēto organismu ierobežotai izmantošanai, izplatīšanai tirgū un vidē.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!