• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Latvijas Darba devēju konfederācijas darba brokastīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2008., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.01.2008., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Latvijas Darba devēju konfederācijas darba brokastīs

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 10.janvārī piedalījās LDDK (Latvijas Darba devēju konfederācijas) darba brokastīs.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra sociāli atbildīgas politikas, sociāli atbildīgas uzņēmējdarbības, darba ņēmēju sociālās atbildības un sociālā dialoga pieaugošo nozīmi 21.gadsimtā. 

“Latvijas sabiedrība šodien tiecas uz sociāli atbildīgu politiku. Tās piemērs – veiksmīga trīspusējās sadarbības padomes darbība, kas nodrošināja Latvijas valsts strauju attīstību. Trīspusējās padomes kļūmīga darbība pēdējā laikā gan radījusi pat draudus Latvijas attīstības un labklājības pieauguma tempam. Tāpēc šodien vēlos uzsvērt, – veiksmīgai valsts attīstībai ir nepieciešama visu trīs sociālo partneru atbildība: gan valdības, gan darba devēju, gan darba ņēmēju sociālā atbildība. Tiklīdz kāds no šiem partneriem rīkosies bezatbildīgi, mūsu valsts attīstības tempi var pazemināties un reizē ar to var nepieaugt iedzīvotāju labklājība, kas tiek gaidīta tuvākajos gados,” teica Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Valsts prezidents minēja arī virkni aktuālu valdībai veicamu uzdevumu, kuros būtu nepieciešama uzņēmēju līdzdalība:  

“Uzņēmēju aktīva iesaistīšanās ekonomikas stabilizācijas plāna realizēšanā, atbildīga izpratne par bezdeficīta budžeta veidošanu, saskaņotas darbības, lai Latvijā ieviestu eiro, un iesaistīšanās energoresursu taupīšanas programmās ir šā brīža svarīgākie uzdevumi. Taču ir viena lieta, ko vēlos uzsvērt īpaši, – sociālā atbildība darba resursu ieguvē. Kā rāda citu valstu pieredze, izvēlētais šķietami vienkāršākais ceļš var izrādīties tieši sociāli visbezatbildīgākais. Tāpēc gribu uzslavēt tos uzņēmumus, kas ieguldījuši līdzekļus darba modernizācijā un intensifikācijā. Gribu atzinīgi novērtēt LDDK par iesaistīšanos profesionālās izglītības procesos, jo tas ir tas pareizais ceļš, kas mums jāiet. Mūsu gadsimts ir globalizācijas un sociālās atbildības gadsimts. Darba devēju, darba ņēmēju un valdības atbildībai jāizpaužas katra uzņēmuma, katras valsts un arī globālajā līmenī.”

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!