• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2008., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības enerģētikas komisāra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

11.01.2008., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē

 

Aizsardzības ministram:

10.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar aizsardzības ministru Vinetu Veldri, vienojās par aizsardzības jomas neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības deklarācijas īstenošanai.

Premjers ar aizsardzības ministru pārrunāja jautājumu par Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta un Militārās policijas reorganizāciju funkciju optimizācijas nolūkos.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontekstā apspriesti jautājumi par NBS infrastruktūras un vispārējo attīstību, izglītības un rekrutēšanas sistēmas uzlabošanu, NBS dalību starptautiskajās misijās pasaules “karstajos punktos”, kā arī problēmas bruņojuma uzskaitē Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Aizsardzības ministrs informēja, ka pašlaik tiek veikts militārās medicīnas sistēmas audits. Pēc audita ziņojuma secinājumiem tiks lemts par nepieciešamajiem pasākumiem šīs sistēmas uzlabošanai.

Tāpat V.Veldre norādīja, ka viena no darbības prioritātēm noteikti būs arī Zemessardzes attīstība un jaunsargu materiāli tehniskā nodrošinājuma uzlabošana.

 

Ārlietu ministram:

10.janvārī I.Godmanis, tiekoties ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu, vienojās par ārpolitikas jomas neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības deklarācijas īstenošanai.

Tikšanās laikā pārrunāts Lisabonas līguma ratifikācijas process, kas Latvijas Saeimai būtu jāveic 2008.gada pirmajā pusgadā.

Tāpat pārrunāti Latvijas kā Baltijas Jūras valstu padomes prezidējošās valsts uzdevumi prioritāšu izvirzīšanai nākamajam periodam enerģētikas, vides aizsardzības un citos jautājumos, kā arī darba sesijas organizēšana Latvijā šā gada jūnijā.

Latvijas – Krievijas attiecību kontekstā Ministru prezidents ar ārlietu ministru vienojās aktīvi turpināt robežu demarkācijas jautājuma risināšanu, starpvaldību komisijas darba turpināšanu un starpvaldību nozaru līgumu gatavošanu tūrisma jomā, investīciju aizsardzībā un jautājumā par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem.

I.Godmanis uzdeva Ārlietu ministrijai savas kompetences ietvaros aktīvi sekot līdzi Eiropas Savienības struktūrfondu apguvei, to izmantošanas iespējām un nākotnes perspektīvām.

 

Kultūras ministrei:

10.janvārī Ministru prezidents, tiekoties ar kultūras ministri Helēnu Demakovu, izvērtēja kultūras jomas neatliekamos uzdevumus, kā arī veicamos darbus valdības deklarācijas īstenošanai.

Ministru prezidents I.Godmanis un kultūras ministre H.Demakova pārrunāja gatavošanos XXIV Vispārējiem latviešu dziesmu un XIV Deju svētkiem, tika uzsvērts paveiktais, kā arī norādīts, ka nepastāv negaidīti šķēršļi turpmākā svētku norises organizēšanā.

Tika pārrunāts arī jautājums par gatavošanos Latvijas neatkarības 90.gadadienas svinībām.

Sarunā tika akcentēta nepieciešamība veicināt radošu ekonomiku, kuras mērķis ir radīt pamatu augstas pievienotās vērtības produktu, piemēram, filmu, reklāmas u.c., attīstībā un ražošanā. H.Demakova uzsvēra, ka nepieciešams veicināt dizaina apmācības programmu apguvi dažādās mācību iestādēs.

Ministru prezidents un kultūras ministre pārrunāja jautājumus, kuri skar Kultūras ministrijas pārraudzībā esošos informātikas projektus (Nacionālās enciklopēdijas elektroniskā veidā izstrāde, arhīvu informācijas digitalizācija u.c.).

I.Godmanis un H.Demakova apsprieda paveikto Eiropas Savienības fondu apguvē kultūras jomas projektiem.

Kultūras ministre iepazīstināja ar Kultūrkapitāla fonda paveikto un iecerēto, kā arī informēja par Latvijas muzeju aktualitātēm.

Pārrunājot “Gaismas pils” – Latvijas Nacionālās bibliotēkas – projekta nākotni, Ministru prezidents I.Godmanis pauda viedokli, ka projekta realizāciju nedrīkst apturēt un tā realizācija ir jāturpina.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments;

Aivis Freidenfelds,   Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!