• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs, apmeklējot Jūras spēkus un Jaunsardzes centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2008., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenu pieaugumu 2007.gadā

Vēl šajā numurā

11.01.2008., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs, apmeklējot Jūras spēkus un Jaunsardzes centru

 

10.janvārī aizsardzības ministrs Vinets Veldre apmeklēja Jūras spēku štābu un Krasta apsardzes dienestu.

Aizsardzības ministrs iepazinās ar Jūras spēku kopējiem uzdevumiem, struktūru, piedalīšanos mācībās un mīnu meklēšanas operācijās, kā arī apskatīja Daugavgrīvas kuģu piestātnes. V.Veldre ar Jūras spēku komandiera p.i. komandkapteini Juri Rozi pārrunāja flotes atjaunošanas jautājumus, jaunu piestātņu celtniecības iespējas Liepājā un jaunās Jūras novērošanas sistēmas izveidi.

Pēc vizītes Jūras spēku štābā V.Veldre apskatīja kuģi KA-14 “Astra” un devās vizītē uz Krasta apsardzes dienestu, lai iepazītos ar Krasta apsardzes dienesta struktūru, galvenajiem darbības virzieniem un pārziņā esošajām funkcijām.

 

9.janvārī aizsardzības ministrs Vinets Veldre viesojās Aizsardzības ministrijas (AM) Jaunsardzes centrā.

Vizītes laikā aizsardzības ministrs iepazinās ar AM Jaunsardzes centra struktūru, mērķiem, uzdevumiem, jaunsargu mācību programmām un tikās ar AM Jaunsardzes centra vadību. Tāpat aizsardzības ministrs noskatījās videofilmu “Piedalies piedzīvojumā!” par jaunsardzes aktivitātēm.

Aizsardzības ministrs, iepazīstoties ar AM Jaunsardzes centra darbību un rezultātiem, norādīja, ka atbalstīs Jaunsardzes centra attīstību, un kā prioritātes izvirzīja jaunsargu formu izgatavošanu, materiāli tehniskās bāzes nostiprināšanu un aktīvu jauniešu iesaistīšanu jaunsardzē.

Vizītes laikā aizsardzības ministrs nodeva AM Jaunsardzes centra vadītājam majoram S.Čeveram Valsts prezidenta V.Zatlera vēstuli, kurā prezidents uzņemas jaunsardzes virsvadītāja pienākumus.

Jaunsardzes kustība ir AM vadīta un finansēta Latvijas jauniešu interešu izglītība, kuru realizējot jauniešiem tiek veidota pilsoniska apziņa un izpratne par demokrātisku sabiedrību, vienlaikus izglītojot jauniešus valsts aizsardzības jomā. Jaunsardzē iesaistījušies vairāk nekā 6500 jauniešu no visiem Latvijas novadiem.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments;

Jaunsardzes centra  Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!