• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības enerģētikas komisāra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2008., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Rīgas Rotari kluba un LU akadēmiķu un profesoru senioru pēcpusdienu

Vēl šajā numurā

11.01.2008., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības enerģētikas komisāra vizīti Latvijā

 

GODMANIS_PIEBALGS.JPG (16126 bytes)
Trešdien, 9.janvārī, lai pārrunātu Latvijas energoapgādes perspektīvas un riskus, kas saistīti ar Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu 2009.gada 31.decembrī, Rīgā uzturējās Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs. Viņš tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Ivaru Godmani (attēlā), ārlietu ministru Māri Riekstiņu, ekonomikas ministru Kasparu Gerhardu, kā arī citām amatpersonām
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

9.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Eiropas Savienības enerģētikas komisāru Andri Piebalgu un pārrunāja Latvijas energoapgādes perspektīvu un riskus, kas galvenokārt saistīti ar Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanu Lietuvā līdz 2009.gada 31.decembrim atbilstoši Lietuvas pievienošanās līgumam Eiropas Savienībai.

Ministru prezidents un ES enerģētikas komisārs apsprieda iespējas importēt enerģijas resursus no ārzemēm, un Andris Piebalgs informēja valdības vadītāju par energoapgādes situāciju kaimiņvalstīs – Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Krievijā, Somijā un Baltkrievijā.

Notika viedokļu apmaiņa par Latvijas valdības turpmāko rīcību, lemjot par Latvijā ražotās enerģijas jaudas palielināšanu un energoapgādes diversifikāciju. Ivars Godmanis un Andris Piebalgs bija vienisprātis, ka valdībai lēmuma pieņemšanā jābalstās uz vispusīgu esošās situācijas analīzi un ekspertu vērtējumu.

ES komisārs pauda gandarījumu par Latvijas valdības izskatīto energoefektivitātes uzlabošanas plānu un uzsvēra šīs tēmas nozīmīgumu ES. Tāpat Andris Piebalgs akcentēja ES noteikto prioritāti – atjaunojamās enerģijas resursu īpatsvara palielināšanu ES līdz 20% 2020.gadā, kas Latvijai varētu būt robežās no 40 līdz 50 procentiem.

Ministru prezidents apliecināja Latvijas apņemšanos darīt visu iespējamo atjaunojamo enerģijas resursu īpatsvara palielināšanā, tomēr piesardzīgi vērtēja šādu proporciju.

9.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tiekoties ar Eiropas Savienības komisāru enerģētikas jautājumos Andri Piebalgu, pārrunāja ES enerģētikas politikas jautājumus un arī Lisabonas līguma ratifikācijas procesu nacionālajos parlamentos.

Māris Riekstiņš informēja, ka pēc Lisabonas līguma parakstītās versijas saņemšanas nākamā mēneša sākumā plānots to nodot Saeimas Eiropas lietu komisijai un Ārlietu komisijai, lai ratifikācijas procedūru veiksmīgi varētu pabeigt līdz vasaras sākumam.

“Svarīgākais priekšnoteikums Eiropas Savienības tālākai darbībai un līdz ar to enerģētikas politikas veidošanai ir sekmīgs līguma ratifikācijas process visās Eiropas Kopienas dalībvalstīs,” norāda ārlietu ministrs.

Andris Piebalgs ir pirmais Eiropas Savienaības komisārs, kas viesojas atjaunotajā Ārlietu ministrijas ēkā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments;

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!