• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kultūru kā sabiedrības saliedēšanās stūrakmeni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1999., Nr. 328/329 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vienotas kultūrtelpas veidošanās un kultūrpolitika Latvijā

Vēl šajā numurā

06.10.1999., Nr. 328/329

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums. Sākums — "LV" Nr.325/327 5.10.1999.

Par kultūru kā sabiedrības saliedēšanās stūrakmeni

Eiropas Padomes Informācijas un dokumentācijas centra, Latvijas Kultūras ministrijas un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta rīkotajā seminārā, kas 28.septembrī notika Rīgā, visdažādāko valsts institūciju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji apsprieda jautājumu par nacionālo minoritāšu kultūras autonomijas jaunā modeļa veidošanos Latvijā. Ievadot diskusiju konstruktīvā gultnē, filozofijas un socioloģijas vadošais pētnieks Leo Dubins atgādināja klasisko formulējumu, ka kultūru autonomija ir tautu tiesības saglabāt savu kultūru, valodu, tradīcijas un reliģiju. Tieši kultūras tiesības apliecina cilvēka tiesības uz identitāti, palīdz dažādu tautību pārstāvjiem atrast kopsaucēju kopīgu problēmu risināšanā.

Vairāki referenti atsaucās uz Eiropas Padomes Vispārējo konvenciju par nacionālo minoritāšu aizsardzību, kas izstrādāta 1994.gadā un Eiropas Padomē stājusies spēkā 1998.gada 1.februārī. Plašāk šo dokumentu komentēja Dr.Ineta Ziemele — Eiropas Padomes Cilvēktiesību direktorāta programmu padomniece, kuras darbavieta tagad ir Strasbūrā. Otrdienas numurā publicējām Latvijas televīzijas programmu vadītājas Irinas Vinnikas referātu. Šajā — pārējo runas un referāti. "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!