• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, tiekoties ar novērotājiem Gruzijas prezidenta vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2008., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kultūras, izglītības un zinātnes un ekonomikas ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

15.01.2008., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, tiekoties ar novērotājiem Gruzijas prezidenta vēlēšanās

 

14.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Latvijas pārstāvjiem, kas 5. janvārī piedalījās Gruzijas prezidenta ārkārtas vēlēšanu novērošanā. M.Riekstiņš tikās ar CVK priekšsēdētāju Arni Cimdaru un Latvijas ilgtermiņa novērotāju EDSO ODIHR (Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja) misijā prof. Andri Runci.

Abi vēlēšanu novērotāji sarunas laikā izteica atbalstu EDSO un citu starptautisko organizāciju secinājumiem, ka vēlēšanas Gruzijā ir noritējušas atklāti un atbilstīgi starptautiskajiem standartiem. Tomēr vēlēšanu novērotāji norādīja uz atsevišķām nepilnībām, kas tika novērotas vēlēšanu laikā.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka viens no Latvijas ārpolitikas virzieniem saistībā ar Eiropas kaimiņu politiku ir sniegt Gruzijai atbalstu demokratizācijas procesā un dalīties Latvijas pieredzē, kuru tā ir ieguvusi, veidojot un stiprinot demokrātiskās institūcijas. M.Riekstiņš norādīja, ka tālāka Gruzijas sākto reformu stiprināšana veicinās pēctecību Gruzijas dialogā ar ES un NATO.

Vēlēšanu novērošanā piedalījās 19 novērotāji no Latvijas. Jau ziņots, ka Ārlietu ministrija apsveica Gruziju ar šā gada 5.janvārī notikušajām prezidenta ārkārtas vēlēšanām un, balstoties uz starptautisko novērotāju atzinumiem, novērtējusi tās kā atklātas un atbilstošas starptautiskajiem standartiem.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!