• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2008., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Latvijas zivsaimniecībai

Vēl šajā numurā

16.01.2008., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres tikšanos ar Krievijas vēstnieku

 

9.janvārī Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viktoru Kaļužniju.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone un Krievijas vēstnieks V.Kaļužnijs atzina, ka aizvadītais gads abu valstu attiecībās bijis dinamisks, un pauda viedokli, ka arī turpmāk attiecības starp Latviju un Krieviju attīstīsies veiksmīgi.

Puses uzsvēra nepieciešamību attīstīt parlamentāros sakarus, un Saeimas deputātu vizīte Krievijas Valsts domē būtu labs pamats abu valstu turpmākajai sadarbībai, uzsvēra K.Pētersone. Saeimas priekšsēdētāja biedre arī informēja vēstnieku par to, ka Komi Republikā dzīvojošie latvieši vēlētos, lai Latvijas parlamentārieši apmeklētu turienes latviešu piemiņas vietas.

K.Pētersone vaicāja par vairāku abām pusēm svarīgu līgumu sagatavošanas gaitu, kas būtu konkrēts ieguldījums abu valstu ekonomisko attiecību pilnveidošanā. Vēstnieks pieminēja Krievijas ielūgumu Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram apmeklēt Krieviju. Tā būtu lieliska iespēja parakstīt vairākus divpusējos līgumus. Šobrīd Latvijas un Krievijas starpvaldību komisija sagatavo starpvalstu līgumus par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas, investīciju veicināšanu un aizsardzību, sadarbību ekonomikas un tūrisma jomā.

Tika pārrunāta arī abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās, konkrēti Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas janvārī paredzētā sesija un asamblejas priekšsēdētāja vēlēšanas, kurās Krievijai būtu svarīgs Latvijas delegācijas atbalsts.

Sarunā vēstnieks pastāstīja par savas valsts iekšpolitiku, Krievijas Valsts domes vēlēšanu rezultātiem un Krievijas jauno ekonomikas attīstības stratēģiju, kas izstrādāta 2008. – 2020.gadam. Tās prioritāte būs zinātnes un ražošanas attīstība. V.Kaļužnijs minēja arī Krievijas interesi par Latviju kā tranzītvalsti.

Tikšanās noslēgumā vēstnieks informēja, ka janvārī beigsies viņa vēstnieka darbs Latvijā. K.Pētersone atzina, ka tas ir bijis sarežģīts laiks, taču vēstnieks var justies gandarīts, jo tas vainagojies ar abu valstu attiecību aktivizēšanos.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!