• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas karavīru kontingenta palielināšanu Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2008., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepilnībām Aizsardzības ministrijas militārpersonu pensiju fonda līdzekļu izlietojumā

Vēl šajā numurā

17.01.2008., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas karavīru kontingenta palielināšanu Afganistānā

 

Latvijas kontingents Afganistānā, kas piedalās NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF), šā gada oktobrī tiks papildināts ar jaunu vienību – Operacionālās sadarbības padomnieku grupu. To paredz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera brigādes ģenerāļa Jura Maklakova apstiprinātie starptautisko operāciju plānošanas norādījumi, kuri nosaka arī Latvijas kontingenta karavīru skaita palielināšanu Afganistānā.

Operacionālās sadarbības padomnieku grupas uzdevums būs atbalstīt Afganistānas Nacionālo armiju apmācību jomā, kā arī plānošanas procesa organizēšanā un operāciju izpildē. Atbalsts Afganistānas armijas apmācībā ir noteikts par NBS starptautisko operāciju prioritāti, un Latvijas karavīri to veiks līdz 2010.gadam.

NBS komandieris uzsver, ka Afganistānas armijas izveide un tās apmācība ir veiksmīgs solis ISAF uzdevumu izpildei un tā ir daļa no NATO stratēģijas attiecībā uz starptautisko spēku izvešanu no Afganistānas, drošības situācijas kontroli un nodrošināšanu nododot Afganistānas valdības un Nacionālās armijas atbildībā. 

“Piedaloties Afganistānas armijas apmācībā, NBS apliecinās sevi kā stabilu un uzticamu NATO partneri, savukārt komandējošais sastāvs iegūs jaunas zināšanas un prasmes. Uzsākot jaunu posmu starptautisko operāciju jomā, mēs pārtopam no valsts, kura saņem citu valstu palīdzību apmācību jomā, par valsti, kura apmāca citas valstis,” atzīst NBS komandieris.

NBS virsnieki un vecākie instruktori ar starptautisko operāciju pieredzi uzraudzīs un koordinēs viena no Afganistānas ziemeļos izvietotā bataljona vadības un personāla apmācību. Plānots, ka šī uzdevuma izpildē Latvijas karavīrus atbalstīs arī septiņi ASV karavīri.

Operacionālās sadarbības padomnieku grupa aptuveni 20 karavīru sastāvā kopā ar atbalsta vienības karavīriem šā gada oktobrī skaitliski palielinās Latvijas kontingentu par aptuveni 50 karavīriem. Savukārt Latvijas karavīri Afganistānas pilsētā Meimenā un Mazarešarīfā turpinās iepriekš uzsākto uzdevumu izpildi.

Pēc notikušās rotācijas savus dienesta pienākumus Afganistānā pašlaik pilda 98 bruņoto spēku karavīri.

 

NBS komandiera personīgā štāba Preses un informācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!