• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas rīcības plānu valdības deklarācijas izpildei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2008., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas karavīru kontingenta palielināšanu Afganistānā

Vēl šajā numurā

17.01.2008., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas rīcības plānu valdības deklarācijas izpildei

 

Finanšu ministrijas (FM) turpmākās darbības nozīmīgākās prioritātes būs valsts pārvaldes finanšu optimizācija, nodokļu politikas akcentu maiņa jau no 2009.gada un darbaspēka tirgus attīstību veicinošu nodokļu politikas pasākumu ieviešana – tā norāda finanšu ministrs Atis Slakteris, iesniedzot Ministru prezidentam Ivaram Godmanim FM rīcības plānu valdības deklarācijas izpildei.

Valsts pārvaldes finanšu optimizācija ir Finanšu ministrijas darbības virziens, kas vērsts uz valsts budžeta līdzekļu maksimāli efektīvu izmantošanu un taupīšanu. Tādēļ FM uzmanības lokā būs lieko štata vietu likvidēšana valsts pārvaldes iestādēs un mazo padotības iestāžu un aģentūru apvienošana, lai novērstu to funkciju dublēšanos un veicinātu valsts naudas taupīgu izlietojumu, uzsver finanšu ministrs A.Slakteris.

Otrs nozīmīgs un apjomīgs darbības virziens būs nodokļu politikas akcentu maiņa no 2009.gada, norāda finanšu ministrs A.Slakteris. Tas ietver:

• Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma pārstrādi un precizēšanu atbilstoši aktuālajām tendencēm ienākuma nodokļa jomā, lai šis likums kļūtu iedzīvotājiem draudzīgāks – gan vieglāk izprotams, gan vieglāk izpildāms.

• Kapitāla pieauguma aplikšanu ar ienākuma nodokli tautsaimniecību stimulējošā virzienā.

• Par pārdotiem pamatlīdzekļiem reinvestētās peļņas neaplikšanu ar uzņēmuma ienākuma nodokli.

Tāpat no 2009.gada finanšu ministrs vēlas ieviest vairākus pasākumus, kas palielinātu iekšējā darbaspēka piedāvājumu darba tirgū, stimulējot pensionārus turpināt aktīvo darbību:

1) ieviest neapliekamo minimumu strādājošajiem pensionāriem;

2) izvērtēt un ieviest iespēju nepiemērot pilnu iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi vai ieviest citus atvieglojumus strādājošajiem pensionāriem.

Lai novērstu neadekvātu nekustamā īpašuma nodokļa slogu iedzīvotājiem, finanšu ministrs par ļoti nozīmīgu uzskata nepieciešamību paredzēt iespēju piemērot samazinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi par īpašumiem, kuros dzīvo paši šie īpašnieki, tas ir, paredzēt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus par savu dzīvesvietu, ja tā ir vienīgā.

Papildus finanšu ministrs norāda, ka FM turpinās ieturēt stingru fiskālo politiku valstī, aktīvi piedalīsies ekonomikas stabilizācijas plāna izstrādē un realizācijā, kā arī rūpīgi sekos visiem ekonomikas procesiem, lai pasargātu valsts iedzīvotājus no iepriekš neparedzamām finansiālām problēmām.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!