• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 17. janvāra rīkojums Nr. 16 "Par Patērētāju tiesību aizsardzības un tirgus uzraudzības programmu 2008.-2010.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2008., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.17

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 28.februāra noteikumos Nr.172 "Noteikumi par zāļu klīniskās izpētes un lietošanas novērojumu veikšanu, pētāmo zāļu marķēšanu un kārtību, kādā tiek vērtēta atbilstība labas klīniskās prakses prasībām"

Vēl šajā numurā

18.01.2008., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 16

Pieņemts: 17.01.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.16

Rīgā 2008.gada 17.janvārī (prot. Nr.3 40.§)

Par Patērētāju tiesību aizsardzības un tirgus uzraudzības programmu 2008.–2010.gadam

1. Apstiprināt Patērētāju tiesību aizsardzības un tirgus uzraudzības programmu 2008.–2010.gadam (turpmāk – programma) un tās 1.pielikumā noteiktos rīcības virzienus.

2. Noteikt Ekonomikas ministriju par atbildīgo institūciju programmas īstenošanā.

3. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu izskatīt vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieteikumiem, sagatavojot vidēja termiņa valsts budžeta projektu 2009.gadam un turpmākajiem gadiem.

4. Ekonomikas ministrijai reizi gadā (līdz 1.martam) iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par programmas īstenošanu iepriekšējā gadā. 

Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards


 

(Ministru kabineta

2008.gada 17.janvāra rīkojums Nr.16)

Patērētāju tiesību aizsardzības un tirgus uzraudzības programmas 2008.–2010.gadam kopsavilkums

Patērētāju tiesību aizsardzības un tirgus uzraudzības programma 2008.–2010.gadam (turpmāk – programma) izstrādāta, lai veicinātu Patērētāju tiesību aizsardzības politikas pamatnostādnēs (apstiprinātas ar Ministru kabineta 2004.gada 14.oktobra rīkojumu Nr.754 “Par Patērētāju tiesību aizsardzības politikas pamatnostādnēm”) formulēto patērētāju tiesību aizsardzības politikas mērķu sasniegšanu. Programma paredz turpināt uzsāktos darbus, attīstīt esošo patērētāju tiesību aizsardzības sistēmu, kā arī nosaka prioritātes šajā jomā, ņemot vērā Patērētāju tiesību aizsardzības programmas 2005.–2007.gadam (apstiprināta ar Ministru kabineta 2005.gada 27.aprīļa rīkojumu Nr.274 “Par Patērētāju tiesību aizsardzības programmu 2005.–2007.gadam”) darbības laikā sasniegto.

Programmas īstenošana veicinās tādu normatīvo aktu ieviešanu, kuri nodrošina efektīvu patērētāju tiesību aizsardzību un tirgus uzraudzību, kā arī iesaistīt sabiedrību patērētāju tiesību aizsardzības jautājumu risināšanā.

Programmā formulēti pieci galvenie rīcības virzieni:

1) patērētāju tiesību aizsardzības normatīvās bāzes pilnveidošana;

2) labvēlīgas uzņēmējdarbības vides radīšana, veicot atbilstošu un efektīvu tirgus uzraudzību un patērētāju tiesību aizsardzības normatīvo aktu izpildes uz­raudzību;

3) patērētāju un uzņēmēju informēšana par patērētāju tiesību aizsardzības jautājumiem, kā arī patērētāju izglītības veicināšana;

4) iekšzemes un pārrobežu ārpustiesas strīdu risināšanas procedūru pilnveidošana;

5) patērētāju tiesību aizsardzības biedrību darbības vei­cināšana.

Programmas 1.pielikumā iekļauti pasākumi šo rīcības virzienu īste­nošanai, darbības rezultāti, rezultatīvie rādītāji, turp­mākajos gados nepie­ciešamais papildu finansējums, kā arī par uzdevumu izpildi atbildīgās institūcijas un uzdevumu izpildes laika plānojums.

Programmas uzdevumus paredzēts izpildīt laikposmā no 2008.gada līdz 2010.gadam. Attiecīgo uzdevumu veikšanai norādīts nepieciešamais finansējuma apjoms, kurš tiks pieprasīts attiecīgās iestādes valsts budžeta projekta sagatavošanas un izskatīšanas procesā. Programmas izpildei nepieciešamais kopējais papildu finansējums no valsts budžeta līdzekļiem ir 4949578 lati. Detalizēts finansējuma aprēķins sniegts programmas 2.pielikumā.

Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!