• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas komisijās - Hamburgas uzņēmēju delegācija - Kubas pilnvarotais lietvedis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1999., Nr. 335/336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja biedrs - pieņemot Kubas pilnvaroto lietvedi

Vēl šajā numurā

13.10.1999., Nr. 335/336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas komisijās

— Hamburgas uzņēmēju delegācija

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas pārstāvji vakar tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Hamburgas Senāta prezidentu un birģermeistaru Ortvinu Rundi un viņa vadīto delegāciju.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja Latvijas un Hamburgas ekonomiskās, kultūras un izglītības sadarbību, tās vēsturiskos aspektus un nākotnes iespējas. Komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns akcentēja ārvalstu, tai skaitā Vācijas, investīciju lielo nozīmi pašreizējā Latvijas ekonomiskajā situācijā, nepieciešamību sadarboties tūrisma jomā, iepazīties ar duālās apmācības sistēmu Vācijā un iespējām to īstenot Latvijā. O.Runde teica, ka Rīgai ir daudz kopīgu tradīciju ar Hamburgu, un atzina, ka pieredzes apmaiņa mazo un vidējo uzņēmēju darbībā Hamburgā un Rīgā ir svarīga abu Hanzas savienības pilsētu turpmākās sadarbības attīstībā.

Sarunas dalībnieki apsprieda arī prāmju satiksmes organizēšanas iespēju starp Rīgu un Hamburgu un atzinīgi novērtēja Hamburgas paredzamo līdzdalību 2001.gada pasākumos par godu Rīgas 800 gadu jubilejai.

— Kubas pilnvarotais lietvedis

Vakar, 12.oktobrī, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts tikās ar Kubas Republikas vēstniecības pilnvaroto lietvedi Manvelu Vinasu Barredo.

M.V.Barredo informēja par Kubas Republikas vēlmi nodibināt kontaktus ar Latvijas parlamentu, lai iegūtu informāciju, tādējādi veicinot demokratizācijas procesa attīstību šajā Latīņamerikas valstī. Pilnvarotais lietvedis pauda savas valsts ieinteresētību ekonomisko sakaru padziļināšanā, īpaši tirdzniecībā un tūrismā.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Latvija ir atvērta ekonomiskajai sadarbībai, arī tirdznieciskajiem sakariem, jo šajā jomā abām valstīm ir vēsturiskas tradīcijas. Norādot uz ekonomiskās sadarbības lielajām iespējām, G.Krasts uzsvēra, ka to īstenošana ir atkarīga no Kubas vēlmes veicināt demokratizācijas procesus savā valstī, tostarp privātīpašuma aizsardzību.

Kubas vēstniecības pilnvaroto lietvedi interesēja Latvijas nostāja jautājumā par ASV noteiktā ekonomiskā embargo atcelšanu pret Kubu. G.Krasts pauda viedokli, ka Latvijas attieksme šajā jautājumā paliks nemainīga, kamēr Kubā nebūs vērojama būtiska demokratizācijas procesa attīstība un pozitīvas pārmaiņas cilvēktiesību un īpašuma tiesību ievērošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!