• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Gruzijā 20.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2008., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Vācijā 21.-22.janvārī

Vēl šajā numurā

18.01.2008., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Gruzijā 20.janvārī

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers šā gada 20.janvārī apmeklēs Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili inaugurācijas ceremoniju un ar to saistītos svinīgos pasākumus.

20.janvārī Valsts prezidents piedalīsies oficiālajā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili inaugurācijas ceremonijā, tādējādi apsveicot M.Saakašvili ne vien ar pārvēlēšanu amatā, bet arī apsveicot Gruzijas tautas vēlmi turpināt demokrātiskās reformas un virzību uz integrāciju ES un NATO, un uzsverot, ka Latvija arī turpmāk būs ciešs Gruzijas draugs un sabiedrotais ceļā uz dalību šajās – uz vērtībām un ideāliem balstītajās – starptautiskajās organizācijās.

Pēc oficiālās inaugurācijas ceremonijas Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies valstu vadītāju diskusijā, kas veltīta reģionālajai sadarbībai un Eiropas integrācijas jautājumiem. Diskusijas gaitā valstu vadītāji iecerējuši pārrunāt gan divpusējās, gan daudzpusējās ekonomiskās sadarbības plānus un intensifikācijas iespējas, kā arī apspriest Eiropas enerģētikas politikas un neatkarības aktuālos jautājumus.

Pieņemot Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili personisko ielūgumu apmeklēt inaugurācijas ceremoniju, Valsts prezidents Valdis Zatlers uzsver Latvijas atbildību starptautisko partneru priekšā, kā arī Latvijas pienākumu atbalstīt Gruziju reformu procesa gaitā. “Mēs esam unikālā situācijā – mums ir savs veiksmes stāsts, ar kuru lepoties, un arī pieredze, kuru nodot kaimiņiem. Tajā pašā laikā mūsu attīstības vēsturē var atrast arī mazāk veiksmīgas lappuses ceļā uz Eiropas Savienību un NATO. Tāpēc tieši mēs spējam sniegt to atbalstu un tos padomus, kuri patiesi un pēc būtības sekmētu Gruzijas pilntiesīgu iekļaušanos demokrātisko valstu saimē,” uzskata Valsts prezidents.

Turklāt, kā jau iepriekš norādījis Valsts prezidents, vienam no efektīvākajiem Latvijas ārpolitisko mērķu sasniegšanas instrumentiem tuvākajos gados ir jābūt kvalitatīvai un pārdomātai attīstības palīdzībai tādās valstīs kā Gruzija, Moldova un Ukraina.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!