• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras valstu padomes semināru Stokholmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2008., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Gruzijā 20.janvārī

Vēl šajā numurā

18.01.2008., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras valstu padomes semināru Stokholmā

 

17.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, atklājot Baltijas jūras valstu padomes (BVJP) semināru Stokholmā, uzsvēra, ka reģionālajā sadarbībā minamas četras galvenās prioritātes: vide, enerģētika, ekonomika un izglītība.

Ievadot diskusijas, ārlietu ministrs norādīja, ka reģiona konkurētspējīgas attīstības nodrošināšanā būtiski ir pievērst uzmanību cilvēkresursu attīstībai, investīcijām izglītībā, zinātnē un radošajā industrijā.

Ārlietu ministrs akcentēja Baltijas jūras reģiona enerģētikas infrastruktūras attīstības nepieciešamību starp Baltijas valstīm un pārējo Eiropas Savienību (ES), lai palielinātu enerģētikas drošību.

Runājot par ekonomiku, ministrs atzīmēja tirdzniecības veicināšanu un investīciju piesaisti, kā arī inovāciju un jauno tehnoloģiju nozīmi reģiona konkurētspējas nodrošināšanā. “Baltijas jūras reģiona valstu valdībām jāturpina regulārs un konstruktīvs dialogs ar biznesa pārstāvjiem, lai veicinātu uzņēmējdarbības vides attīstību,” norādīja Māris Riekstiņš.

Attiecībā uz Baltijas jūras reģiona izaicinājumiem vides jomā, ārlietu ministrs norādīja uz esošo reģiona sadarbības institūciju koordinētas rīcības nepieciešamību.

Paužot gandarījumu par ES Padomes atbalstu Baltijas jūras reģiona stratēģijas izstrādei līdz 2009.gada jūnijam, M.Riekstiņš minēja, ka Eiropas turpmākā attīstība lielā mērā balstās reģionos.

Vienlaikus ārlietu ministrs atzīmēja arī Krievijas lomu Baltijas jūras reģionā un uzsvēra Eiropas Savienības un Krievijas dialoga nozīmi ES stratēģijas Baltijas jūras reģionam izstrādē.

Semināru “Baltijas jūras reģions Eiropā” organizēja Stokholmas Ekonomikas augstskola sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Zviedrijā. Semināru vadīja Hārvardas Biznesa skolas doktors Kristians Ketels, tajā piedalījās Baltijas jūras reģiona eksperti, valdību un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!