• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. oktobra sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1999., Nr. 335/336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 12. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

13.10.1999., Nr. 335/336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums

no 1.lpp.

Ministru kabineta 12. oktobra sēdē

Valdība akceptēja rīkojumu "Par sabiedriskās organizācijas "Kases aparātu tirgotāju un servisa dienestu asociācija" pilnvarošanu".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Alkohola aprites likumā. Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar Akcizēto preču pārvaldes funkciju nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 13.maija rīkojumā Nr.232 "Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1999.gadam".

Akceptēts rīkojums "Par valsts kapitāla daļu jaundibināmajā bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Latvijas laikmetīgās mākslas centrs"". "Latvijas laikmetīgās mākslas centrā" tiks ieguldīta kapitāla daļa 700 latu apmērā no Kultūras ministrijas budžeta līdzekļiem.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par materiālo palīdzību personām, kuras tiek atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm". Šie noteikumi nosaka apmēru un kārtību, kādā personām, kuras tiek atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādēm, tiek sniegta materiālā palīdzība — segta braukšanas maksa līdz dzīvesvietai vai darbavietai un izmaksāts vienreizējais materiālais pabalsts, kā arī kārtību, kādā personas tiek nodrošinātas ar sezonai atbilstošu apģērbu un apaviem.

Pieņemta zināšanai informācija par līdzekļu piešķiršanu ugunsgrēka seku likvidēšanai Dzērbenes pagasta padomes katlu mājā. No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirti 10 000 latu.

Pieņemta zināšanai informācija par līdzekļu piešķiršanu 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmju izgatavošanai un pasniegšanai. Finansu ministram no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt 4500 latus 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmju izgatavošanai 500 personām un tipogrāfijas izdevumiem, lai nodrošinātu piemiņas zīmju pasniegšanu Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem par pasākumiem likumdošanas saskaņošanai kombinēto pārvadājumu un iekšējo ūdensceļu jomā.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem likumprojektam "Grozījumi likumā "Par akciju sabiedrībām"".

Pieņemta zināšanai informācija par uzņēmumu nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarinājumu atcelšanas ietekmi uz tautsaimniecību.

Pieņemta zināšanai informācija par finansējuma piešķiršanu ārvalstu ekspertu piesaistīšanai cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībā. Valdība atbalstīja nepieciešamību piešķirt 95 000 latu Ekonomikas ministrijai ārvalstu ekspertu piesaistīšanai cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības lietā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.septembra rīkojumā Nr.424 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" likvidāciju". Komisijas priekšsēdētāja pienākumus Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka R.Bluķa vietā pildīs Iekšlietu ministrijas Finansu un īpašuma departamenta direktora vietniece K.Vēsma, un par priekšēdētāja vietnieku iecelts Iekšlietu ministrijas Finansu un īpašuma departamenta direktora vietnieks J.Kokarēvičs.

Pieņemta zināšanai informācija par mērķa reģionu izvēli atbilstoši Eiropas Savienības PHARE Nacionālajai programmai 2000.gadam. Noteikts, ka viens no mērķa reģioniem, kurš saņems atbalstu saskaņā ar Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas sadaļu "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā (izlīdzināšanā)" atbilstoši piedāvātajiem variantiem, ir Latgale. Valdība aicina pašvaldības, kuras veido citus plānošanas reģionus, pilnvarot reģionālās institūcijas, kas ar attiecīgo pašvaldību pilnvarojumu izstrādātu reģionālās attīstības plānus un īstenotu PHARE nacionālās programmas investīciju projektus, un līdz 1999.gada 3.novembrim iesniegt nepieciešamo informāciju par kvalitatīvajiem kritērijiem Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldē. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertam Zīlem uzdots iesniegt informāciju par PHARE 2000.gada Nacionālajai programmai iesniegtajiem investīciju projektiem, kā arī par šajā protokollēmumā minētajām reģionālajām institūcijām kopā ar priekšlikumiem par otra mērķreģiona izvēli izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 16.novembrī. Noteikts, ka atbalsts izvēlētajiem mērķa reģioniem tiks sniegts Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas 2000.gadam ietvaros un līdzfinansējums no valsts budžeta (pamatbudžeta un speciālā budžeta) ir 15–20% no investīciju kopapjoma un no pašvaldību budžeta — 5–10% no investīciju kopapjoma. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem kopīgi ar īpašu uzdevumu ministru valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jāni Bunkšu un citiem ieinteresētajiem ministriem atbilstoši Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas 2000. gadam sagatavošanas gaitai uzdots izstrādāt priekšlikumus par nepieciešamā valsts līdzfinansējuma nodrošināšanu 2001.gada valsts budžeta ietvaros Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas sadaļas "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā (izlīdzināšanā)" īstenošanai.

Pieņemti zināšanai priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami valsts investīciju programmas sasaistīšanai ar Eiropas Savienības pirmsiestāšanās finansu instrumentu (PHARE, ISPA, SAPARD) prioritātēm.

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju saistībā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu.

Pieņemta zināšanai informācija par lauksaimniecības komponenta aprēķināšanu cukuru saturošajiem produktiem saskaņā ar Eiropas Savienības likumdošanu.

Pieņemta zināšanai informācija par 1999.gada lauksaimniecības subsīdijām paredzēto finansu līdzekļu pārdali Jēkabpils zonas cukurbiešu audzētājiem.

Pieņemta zināšanai informācija par jautājumiem, kas saistīti ar akcīzes nodokli naftas produktiem.

Akceptēts likumprojekts "Par tiesas piesēdētāju vēlēšanu noteikšanu".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam". Grozījumi paredz samazināt Ekonomikas ministrijas valsts speciālā budžeta programmas "Valsts īpašuma privatizācijas fonds" ieņēmumus, palielināt izdevumus, lai sarīkotu tautas nobalsošanu par likumu "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"", palielināt izdevumus un kompensēt pašvaldībām ieņēmumu no iedzīvotāju ienākumu nodokļa prognozes neizpildi.

Par valdības sēdē izskatītajiem jautājumiem, par kuriem pieņemti protokollēmumi preses ziņa tiks nosūtīta 13.oktobrī.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!