• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta 2008. gada 17. janvāra rīkojums Nr. 29 "Par termiņa pagarināšanu lēmuma pieņemšanai disciplinārlietā pret G.Veismani". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2008., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169518

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.30

Grozījumi Ministru prezidenta 2007.gada 19.jūlija rīkojumā Nr.373 "Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādes vadības grupas izveidi"

Vēl šajā numurā

22.01.2008., Nr. 11

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru prezidents

Veids: rīkojums

Numurs: 29

Pieņemts: 17.01.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta rīkojums Nr.29

Rīgā 2008.gada 17.janvārī

Par termiņa pagarināšanu lēmuma pieņemšanai disciplinārlietā pret G.Veismani

 

1. Ministru prezidents (Rīgā, Brīvības bulvārī 36, LV-1520), izskatot disciplinārlietas (ierosināta ar Ministru prezidenta 2007.gada 18.decembra rīkojumu Nr.626 “Par disciplinārlietas ierosināšanu pret G.Veismani un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi”) izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas 2008.gada 16.janvāra iesniegumu Nr.2-2/231 “Par disciplinārlietas pret G.Veismani izskatīšanas termiņa pagarināšanu”, konstatēja:

1.1. pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 17.pantu, 18.panta pirmās daļas 1.punktu un 20.pantu, ar Ministru prezidenta 2007.gada 18.decembra rīkojumu Nr.626 “Par disciplinārlietas ierosināšanu pret G.Veismani un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi” tika ierosināta disciplinārlieta pret Valsts kancelejas direktori Guntu Veismani. Disciplinārlieta ierosināta, ņemot vērā dienesta pārbaudes komisijas (izveidota ar Ministru prezidenta 2007.gada 10.decembra rīkojumu Nr.609 “Par dienesta pārbaudi”) 2007.gada 17.decembra ziņojumā norādītos tiesību normu pārkāpumus un prettiesisko rīcību, kurā ir saskatāmas Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 36.panta otrajā daļā paredzētā disciplinār­pārkāpuma – amata pienākumu nekvalitatīva pildīšana – pazīmes;

1.2. disciplinārlietas izmeklēšanas komisijā tika iekļautas šādas amatpersonas: komisijas vadītājs M.Skudra (Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks), komisijas vadītāja vietniece I.Juhņeviča (Valsts civildienesta pārvaldes Civildienesta kontroles departamenta vadītāja), komisijas locekļi I.Stepanova (Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore), A.Zute (Valsts kases Audita departamenta direktore) un L.Berga (Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktore). Komisijas vadītājam tika uzdots iesniegt Ministru prezidentam atzinumu par disciplinārlietu;

1.3. ar Ministru prezidenta 2008.gada 3.janvāra rīkojumu Nr.8 “Grozījumi Ministru prezidenta 2007.gada 18.decembra rīkojumā Nr.626 “Par disciplinārlietas ierosināšanu pret G.Veismani un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi”” disciplinārlietas izskatīšanas komisijas sastāvā tika izdarītas būtiskas izmaiņas. Proti, no komisijas sastāva svītrotas šādas personas: komisijas vadītājs M.Skudra, komisijas vadītāja vietniece I.Juhņeviča un komisijas locekle A.Zute. Komisijas sastāvā tika iekļautas šādas personas: komisijas vadītāja I.Zalpētere (Bērnu un ģimenes lietu ministrijas valsts sekretāre), komisijas locekļi G.Puķītis (Vides ministrijas valsts sekretārs), S.Rika (Valsts kases Rīgas norēķinu centra vadītāja) un A.Vilks (Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks);

1.4. sakarā ar disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas sastāva maiņu iepriekšējais komisijas vadītājs M.Skudra ar 2008.gada 8.janvāra pavadvēstuli Nr.08/37 “Par materiālu nosūtīšanu” nosūtīja komisijas vadītājai I.Zalpēterei Valsts civildienesta pārvaldes rīcībā esošos dienesta pārbaudes un disciplinārlietas materiālus.

2. Saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta pirmo daļu lēmumu disciplinārlietā pieņem mēneša laikā no disciplinārlietas ierosināšanas dienas. Tātad lēmums disciplinārlietā, kas ierosināta ar Ministru prezidenta 2007.gada 18.decembra rīkojumu Nr.626 “Par disciplinārlietas ierosināšanu pret G.Veismani un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi”, jāpieņem līdz 2008.gada 18.janvārim. Saskaņā ar minētā panta otro daļu šī panta pirmajā daļā noteikto disciplinārlietas izskatīšanas termiņu var pagarināt Administratīvā procesa likumā noteiktajos gadījumos un noteiktajā kārtībā.

3. Administratīvā procesa likuma 64.panta otrajā daļā noteikts, ka, ja objektīvu iemeslu dēļ šā panta pirmajā daļā noteikto termiņu nav iespējams ievērot, iestāde to var pagarināt uz laiku, ne ilgāku par četriem mēnešiem no iesnieguma iesniegšanas dienas, par to paziņojot iesniedzējam. Ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, lēmuma pieņemšanas termiņu ministrijas valsts sekretārs vai pašvaldības domes (padomes) priekšsēdētājs, bet, ja iestāde nav neviena Ministru kabineta locekļa (ministrijas) padotībā, – iestādes vadītājs ar motivētu lēmumu var pagarināt līdz gadam, par to paziņojot iesniedzējam. Lēmumu par termiņa pagarināšanu var apstrīdēt un pārsūdzēt tiesā. Tiesa sūdzību izskata rakstveida procesā. Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

No minētā izriet, ka likumdevējs ir paredzējis divus gadījumus, kad var pagarināt lēmuma pieņemšanas termiņu disciplinārlietā:

1) ja pastāv objektīvi iemesli, kuru dēļ nav iespējams ievērot Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta pirmajā daļā noteikto termiņu lēmuma pieņemšanai;

2) ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija.

4. Ņemot vērā to, ka ar Ministru prezidenta 2008.gada 3.janvāra rīkojumu Nr.8 “Grozījumi Ministru prezidenta 2007.gada 18.decembra rīkojumā Nr.626 “Par disciplinārlietas ierosināšanu pret G.Veismani un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi”” ir būtiski mainīts disciplinārlietas izvērtēšanas komisijas sastāvs, un to, ka iepriekšējais disciplinārlietas izvērtēšanas komisijas vadītājs tikai 2008.gada 8.janvārī nosūtīja disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas vadītājai disciplinārlietas materiālus, kas liedz komisijas locekļiem laikus iepazīties ar ierosinātās disciplinārlietas materiāliem un iesniegt Ministru prezidentam atzinumu disciplinārlietā, ir atzīstams, ka pastāv objektīvi šķēršļi, lai disciplinārlietas izmeklēšanas komisija varētu objektīvi izvērtēt disciplinārlietas materiālus un Ministru prezidents pieņemt pamatotu lēmumu disciplinārlietā Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta pirmajā daļā minētajā termiņā.

5. Ievērojot iepriekš minēto un pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 64.panta otro daļu un Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 25.panta otro daļu, pagarināt ar Ministru prezidenta 2007.gada 18.decembra rīkojumu Nr.626 “Par disciplinārlietas ierosināšanu pret G.Veismani un disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas izveidi” ierosinātās disciplinārlietas izvērtēšanas termiņu līdz 2008.gada 28.februārim.

6. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu, 79.panta pirmo daļu un 188.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV-1010) mēneša laikā no šī rīkojuma paziņošanas dienas administratīvā akta adresātam.

Ministru prezidents I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!