• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs, tiekoties ar uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2008., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīkojot tradicionālo ikgadējo Jaungada pieņemšanu Ārvalstu diplomātiskajam korpusam Rīgas pilī 17.janvārī

Vēl šajā numurā

22.01.2008., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs, tiekoties ar uzņēmējiem

 

Lai tiktos ar Latvijas aktīvākajiem uzņēmējiem, pārrunātu ar uzņēmējdarbības attīstību saistītos jautājumus, informētu par valsts piedāvāto atbalstu biznesa modernizācijai, paplašināšanai un līdz ar to šo uzņēmumu konkurētspējas celšanai, ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards katru otro nedēļu tiksies ar uzņēmējiem reģionos. Ministrija šobrīd strādā pie Makroekonomiskās situācijas stabilizācijas plāna un Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna izstrādes, kura kvalitatīvai sagatavošanai palīdz uzņēmēju priekšlikumi.  

“Laikā, kad Latvijas preču un pakalpojumu eksports pārsniedzis piecus miljardus latu gadā, tālāka eksporta palielināšana un jaunu tirgu apgūšana ir izaicinājums Latvijas uzņēmējiem un valstij kopumā. Īpaši šobrīd – tautsaimniecības stabilizācijas procesa kontekstā – ir svarīgi strādāt pie eksporta pieauguma sekmēšanas. Eksportu veido uzņēmēji, bet valstij ar atbalsta instrumentiem jāuzņemas atbildība par konkurētspējas celšanu. Kā viens no nozīmīgākajiem instrumentiem jāuzsver eksporta kredīta apdrošināšana un finansēšana,” tā ekonomikas ministrs K.Gerhards.

K.Gerharda pirmā tikšanās ar uzņēmējiem reģionos notika 21.janvārī Valmierā. Vizītes ietvaros K.Gerhards apmeklēja Valmieras Biznesa inkubatoru, Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizāciju SIA “ZAAO”, kā arī SIA “Cobold Eksports” siltumizolācijas materiālu ražotni.

Tāpat K.Gerhards tikās ar Valmieras domes priekšsēdētāju Inesi Boķi un Valmieras rajona padomes priekšsēdētāju Vitautu Staņu, kā arī ar Valmieras rajona būvniecības organizāciju vadītājiem, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidentu Viktoru Puriņu un Valmieras rajona būvvalžu darbiniekiem.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!