• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2008. gada 17. janvāra Saeimas sēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2008., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas komisija: Par datubāzi automatizētai tulkošanai

Vēl šajā numurā

23.01.2008., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2008. gada 17. janvāra Saeimas sēdes stenogramma

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labrīt, cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sāksim Saeimas 2008.gada 17.janvāra sēdi.

Pirms mēs sākam skatīt šodienas darba kārtībā iekļautos jautājumus, mums ir jālemj par grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz iekļaut Saeimas šā gada 17.janvāra sēdes darba kārtībā kā pirmo punktu Saeimas lēmuma projektu “Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem darba kārtības grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā sadaļā “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” lēmuma projektu “Par deputāta Viļņa Edvīna Breša atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Viļņa Edvīna Breša ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas šā gada 17.janvāra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā” (Nr.425/Lp9) trešajam lasījumam, nosakot to līdz šā gada 18.februārim”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem darba kārtības grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Tautsaimniecības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un visbeidzot Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ārlietu komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu “Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Cienījamie kolēģi! Sākam izskatīt Saeimas šodienas sēdes darba kārtību. Pirmais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts “Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Labrīt, godātie kolēģi! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir saņēmusi Mareka Segliņa iesniegumu par to, ka viņš noliek deputāta mandātu uz laiku, kamēr viņš pilda Latvijas Republikas iekšlietu ministra pienākumus. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātu sarakstā ir Valdis Ģīlis.

Komisija ir saņēmusi arī Valda Ģīļa iesniegumu, kurā viņš piekrīt uzņemties Saeimas deputāta pienākumus uz laiku. Komisija aicina atbalstīt sagatavoto lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Lūdzu Valdi Ģīli dot deputāta svinīgo solījumu. Lūdzu ievērot klusumu zālē.

V.Ģīlis.

Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Ņemot vērā to, ka ir jāpārinstalē balsošanas iekārtas, tiek izsludināta tehniska pauze piecpadsmit minūšu garumā. Tiksimies Sēžu zālē pulksten 9.25.

 

Pārtraukums

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Pirms mēs sākam izskatīt sēdes darba kārtību, lūdzu, izņemiet no balsošanas iekārtas savu balsošanas karti un ievietojiet to atpakaļ, lai balsošanas iekārta jūs atkal atpazītu.

Un tā mēs sākam skatīt šodienas sēdes darba kārtības pirmo sadaļu “Prezidija ziņojumi”.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Civilprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles dep. J.Dobelis: “Nav!”) Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Kriminālprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” nodot Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi?

“Pret” vēlas runāt deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamais priekšsēdētāj! Godājamie kolēģi! Es aicinu šo likumprojektu neatbalstīt divu iemeslu pēc. Likumprojekta būtība ir pagarināt termiņu, kādā Privatizācijas aģentūrai iesniedz rīkojuma projektu par tiem priekšlikumiem, kas ir saņemti attiecībā uz privatizāciju pēc noteiktā beigu termiņa.

Es uzskatu, ka tādos brīžos, kad Privatizācijas aģentūra netiek galā ar saviem pienākumiem, ir jāstiprina aģentūras veiktspēja, ir jādomā par to, kā dot tai resursus, lai tā var laikus izskatīt ierosinājumus un efektīvi strādāt, jo šāda bezgalīga termiņu pagarināšana… Jūs jau paši labi atceraties, pie kā tā noveda tad, kad mēs mūžīgi pagarinājām kaut vai to pašu privatizācijas sertifikātu derīguma termiņu. Tas ir viens iemesls.

Savukārt otrs iemesls ir tāds, ka, atverot vaļā privatizācijas “jumta” likumu, diezgan droši var prognozēt, ka mēs atkal saņemsim no Tautas partijas kolēģiem vai no kādiem citiem kolēģiem priekšlikumus, piemēram, par krasta kāpu aizsargjoslu zemes privatizāciju, par meža zemes privatizāciju vai vēl par daudzām citām lietām, kur diemžēl ir iespēja izvērsties uz sabiedrībai mazizdevīgu darījumu rēķina.

Tāpēc es aicinu neatbalstīt šā likumprojekta nodošanu komisijai.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Vai kāds vēlas runāt “par” šā likumprojekta nodošanu komisijai? Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” nodošanu Tautsaimniecības komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 17, atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par abpusēju pārstāvību diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās vīzu izsniegšanā un biometrisko datu vākšanā” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Konvenciju par Eiropas Universitātes institūta izveidi un Konvenciju, ar ko groza Konvenciju par Eiropas Universitātes institūta izveidi” nodot Ārlietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija… (No zāles dep. J.Dobelis: “Piedošanu, 6.punkts!”)

Es atvainojos! Jā, mēs atgriezīsimies pie iepriekšējā punkta. Taču jautājums ir tāds: vai deputātiem ir iebildumi pret manis minētā likumprojekta nodošanu Ārlietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija? Deputāti neiebilst. Šis likumprojekts tiek nodots abām šīm komisijām.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu Lagzdiņa kungam, jo viņš vēlas runāt par procedūru.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Komisija ierosina šo likumprojektu iekļaut arī izskatīšanai šīsdienas sēdes darba kārtībā – tāds ir komisijas otrais priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Lagzdiņa kungs, lūdzu, iesniedziet rakstiski šo priekšlikumu, un mēs… Prezidijs šobrīd to nav saņēmis, bet par grozījumiem darba kārtībā mēs lemsim tad, kad tiks izskatīta šī darba kārtības sadaļa, jo iesniegt šādu priekšlikumu jūs varat tikai pēc tam, kad Prezidijs ir ziņojis par šā likumprojekta nodošanu komisijām.

Skatīsim nākamo darba kārtības punktu! Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par nacionālās sporta bāzes statusu” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Sporta likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

 

Stenogrammas turpinājums — nākamajā Saeimas materiālu Nr.2 laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!