• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Naturalizācijas pārvalde: Par pilsonības zaudēšanu aizvadītajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2008., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par pārkāpumiem Valsts zemes dienesta reorganizācijā

Vēl šajā numurā

23.01.2008., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Naturalizācijas pārvalde: Par pilsonības zaudēšanu aizvadītajā gadā

 

Naturalizācijas pārvalde ir apkopojusi statistiku par pilsonības zaudēšanas procesu 2007.gadā. Pilsonības zaudēšana iespējama divos veidos, proti, atsakoties no pilsonības un pilsonību atņemot.

2007.gadā atteikšanās ceļā pilsonību ir zaudējušas 333 personas, to skaitā 65 nepilngadīgi bērni. Vairāk no LR pilsonības atteikušās sievietes – 68% no kopējā skaita. 141 persona, kas atteikusies no LR pilsonības, ir krievu tautības, 119 ir etniskie latvieši, 17 poļi, 13 baltkrievi un 11 ebreji. No LR pilsonības atteikušies arī etniskie ukraiņi, vācieši, lietuvieši, kurdi, albāņi, irākieši, itāļi, tatāri. 61% personu ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

Atteikšanās no Latvijas pilsonības 142 gadījumos notikusi par labu Krievijas pilsonībai, 56 gadījumos – Vācijas, 30 gadījumos – Zviedrijas, 27 gadījumos – Baltkrievijas pilsonībai. Atteikšanās no Latvijas pilsonības 2007.gadā notika arī par labu Ukrainas, Norvēģijas, Izraēlas, ASV, Austrijas, Lietuvas, Dānijas, Itālijas, Kanādas, Austrālijas, Beļģijas, Igaunijas, Īrijas un Nīderlandes pilsonībai. Etniskie latvieši 38 gadījumos atteikšanās procesā priekšroku devuši Krievijas pilsonībai, 21 gadījumā – Zviedrijas, 18 gadījumos – Vācijas pilsonībai.

2007.gadā Naturalizācijas pārvalde sākusi 212 pilsonības atņemšanas lietas. 203 no šīm lietām tiek pārbaudīts dubultpilsonības izveidošanās fakts, bet 9 lietas ir sāktas par iespējami nepatiesu ziņu sniegšanu pilsonības iegūšanas procesā. 89 personas, par kurām ierosinātas lietas, ir etniskie latvieši, 85 personas – krievi.

Naturalizācijas pārvalde ar pilsonības zaudēšanas procesiem nodarbojas kopš 1999.gada 1.janvāra. Šajā laikā no LR pilsonības atteikušās 2749 personas, bet 533 personām pilsonība ir atņemta.

Atteikšanās no citu valstu pilsonībām notiek arī naturalizācijas procesā, iegūstot Latvijas pilsonību. 2007.gadā naturalizācijas procesā no Krievijas pilsonības ir atteikušās 95 personas, no Ukrainas pilsonības – 15 personas, no Baltkrievijas pilsonības – 10 personas. Vēl par labu Latvijas pilsonībai naturalizācijas pretendenti 2007.gadā ir atteikušies no Lietuvas, Armēnijas, Indijas, Lesoto, Nigērijas un Sjerraleones pilsonības.

 

Naturalizācijas pārvaldes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!