• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apvienoto Nāciju Organizācija: Par klimata pārmaiņu novēršanu Eiropā un pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2008., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par jātnieku godasardzes izveidošanu

Vēl šajā numurā

23.01.2008., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apvienoto Nāciju Organizācija: Par klimata pārmaiņu novēršanu Eiropā un pasaulē

 

Pagājušā gada decembrī ANO konferences laikā tika prezentēts pētījums “Klimata pārmaiņu izpildes indekss” (CCPI), kurā salīdzinātas 56 pasaules valstis, kas, ražojot energoresursus, emitē 90% ogļskābās gāzes.

Tajā Latvija ieņem 11.vietu, Lietuva – 20., bet Igaunija – 35.vietu. Šā pētījuma mērķis ir novērtēt un salīdzināt dažādu valstu klimata aizsardzības politikas un sasniegto progresu, lai tādējādi palielinātu politisko un sabiedrisko spiedienu uz valstīm, kas nav pietiekami aktīvas klimata politikas ieviešanā.

Saskaņā ar ziņojumu desmit valstis, kuras visaktīvāk rūpējas par klimata pārmaiņu novēršanu, ir Zviedrija, Vācija, Īslande, Meksika, Indija, Ungārija, Lielbritānija, Brazīlija, Šveice un Argentīna. Savukārt pēdējās vietas ieņem Saūda Arābija, ASV un Austrālija, kurām ir ne tikai īpaši augsti emisiju līmeņi, bet kuras arī ievieš nepietiekamu prasībām nepiemērotu vides politiku šajā jomā.

Klimata pārmaiņu izpildes indekss tiek noteikts, ņemot vērā tādus parametrus kā izmaiņas emisijas apjomā uz iedzīvotāju kopš 1990.gada, emisiju apjoms uz primāro energoresursu vienību, emisiju apjoms uz IKP vienību, nacionālā un starptautiskā klimata politika. Vides ministrijas Klimata un atjaunojamo energoresursu departamenta direktors Valdis Bisters pauž, ka Latvijai augstā 11.vieta klimata politikas ieviešanā noteikta, pateicoties lielajam emisiju samazinājuma progresam kopš 1990.gada un atjaunojamo energoresursu izmantošanā elektroenerģijas ražošanā un siltumapgādē. Tai pašā laikā Latvijai, lai turpmāk ieņemtu augstāku vietu šajā sarakstā, būtu jāattīsta integrētāka klimata politika, kā arī jāuzlabo energoefektivitāte, jāveicina vēl plašāka atjaunojamo energoresursu izmantošana un jāīsteno turpmākas nozaru politikas īpaši strauji augošajā transporta nozarē.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!