• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēde: 2008.gada 21.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2008., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēde: 2008.gada 22.janvārī

Vēl šajā numurā

24.01.2008., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēde: 2008.gada 21.janvārī

 

SM: Par kuģošanas drošības paaugstināšanas noteikumiem

Lai veicinātu kuģošanas drošību, precizētas tehniskās prasības arī tiem atpūtas kuģiem, kam pašlaik nepiemēro Latvijai saistošo starptautisko tiesību aktu regulējumu. Šīs prasības ir 21.janvārī valdības komitejas sēdē atbalstītajā projektā “Noteikumi par atpūtas kuģu drošību”, ko sagatavojusi Satiksmes ministrija.

Noteikumu projekts definē galvenās konstrukcijas un noturības normas atpūtas kuģiem, uz kuriem līdz šim spēkā esošie normatīvie akti neattiecās – tas nosaka drošības prasības Latvijas Kuģu reģistrā reģistrētajiem un reģistrējamajiem atpūtas kuģiem, kuri nav īsāki par 12 metriem.

Projekts papildina esošos, saskaņā ar ES direktīvām izdotos nacionālos normatīvos aktus par atpūtas kuģu būvniecību, atbilstības novērtēšanu un piedāvāšanu tirgū, nosakot līdz šim Latvijas tiesiskajā bāzē neiestrādātas prasības atpūtas kuģu pārbaudēm, glābšanas, radio un navigācijas aprīkojumam.

Noteikumu projekts ir tapis, pamatojoties uz Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma prasībām. Tajā ietvertais regulējums izriet no vairākiem Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem — Starptautiskās konvencijas par cilvēka dzīvības aizsardzību uz jūras, Starptautiskās konvencijas par kravas marku un Konvencijas par starptautiskajiem kuģu sadursmju novēršanas noteikumiem.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!