• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2008., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par līgumu ar Eiropas laika prognožu centru

Vēl šajā numurā

24.01.2008., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci

 

23.janvārī notika Valsts prezidenta Valda Zatlera un Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Ketrīnas Todas Beilijas tikšanās.

Tikšanās gaitā ASV vēstniece Latvijā informēja Valsts prezidentu, ka no šā gada februāra pēc ASV prezidenta Džordža Buša rīkojuma ASV vēstnieka pienākumus Latvijā pildīs Čārlzs Larsons. Viņa kandidatūru ASV vēstnieka Latvijā amatam jau ir apstiprinājis ASV Senāts.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka Amerikas Savienotās Valstis ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ka sadarbība ar ASV ir vitāli nozīmīga Latvijas ārpolitikas interese un tāda tā saglabāsies arī nākotnē. “Bez ciešajām ASV saitēm ar Eiropu nav iedomājama stabilitāte un drošība mūsu kontinentā un plašākā pasaulē,” vēstniecei teica Valsts prezidents.

Sarunas gaitā V.Zatlers pateicās K.T.Beilijai par ieguldījumu Latvijas un ASV attiecību stiprināšanā, norādot, ka aizvadīto trīs gadu laikā K.T.Beilijas paveiktā nepārprotams apliecinājums ir gan labās un koleģiālās Latvijas un ASV divpusējās attiecības, gan daudzās augsta līmeņa amatpersonu savstarpējās vizītes, piemēram, divas ASV prezidenta Džordža Buša vizītes Latvijā.

Tāpat Valsts prezidents pozitīvi novērtēja ASV atbalstu Latvijas vēlmei sarīkot NATO samitu Rīgā un lielisko vēstniecības darbu samita norises laikā. Valsts prezidents pozitīvi novērtēja arī vēstnieces iniciatīvas, veicinot ekonomiskos sakarus starp Latviju un ASV.

Sarunas gaitā tika apspriesti arī bezvīzu programmas jautājumi.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!