• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ārlietu ministrs - Eiropas Savienības vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Baltdefcol" delegāciju

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas ārlietu ministrs — Eiropas Savienības vēstniekiem

Vakar, 18. oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstniekiem, lai pārrunātu jautājumu par Eiropas Komisijas progresa ziņojumu par Latviju, kā arī Tamperē, Somijā, notikušo ES valstu un valdību vadītāju neformālo tikšanos.

Tikšanās sākumā I.Bērziņš pauda gandarījumu par Eiropas Komisijas pozitīvo vērtējumu Latvijai un atzina, ka progresa ziņojums ir konkrēts un taisnīgs. Ministrs atzīmēja ziņojumā konstatēto, ka Latvija jau ir pievienojusies pirmās grupas valstīm funkcionējošas ekonomikas jomā. Ministrs izteica sapratni un atbalstu "regates" principam, uzsverot, ka jau iestāšanās sarunu procesā pieejami daudzi instrumenti, kas dod iespēju diferencēt kandidātus.

I.Bērziņš ar gandarījumu atzīmēja progresa ziņojumā izteikto secinājumu, ka Latvija ir izpildījusi visas EDSO rekomendācijas pilsonības jautājumā.

ES dalībvalstu vēstnieki un Latvijas ārlietu ministrs pārrunāja turpmāko sarunu norisi un iespējas sadarboties šai procesā ar pirmās grupas kandidātvalstīm.

ES vēstnieki izrādīja interesi par jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, kā arī to, kā Latvija risinās problēmjautājumus, kas minēti progresa ziņojumā, tostarp administratīvās kapacitātes nodrošināšanu. Tikšanās laikā pārrunāja arī turpmāko Eiropas integrācijas biroja darbību un uzdevumus.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!