• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas un Šveices sadarbības līguma īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2008., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta oficiālo vizīti Vācijā 21.-22.janvārī

Vēl šajā numurā

25.01.2008., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas un Šveices sadarbības līguma īstenošanu

 

Lai pārrunātu Latvijas un Šveices sadarbības līguma īstenošanu, 23.janvārī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane tikās ar Šveices Konfederācijas vēstnieci Latvijā Anni Botī un Šveices kontaktpersonu Latvijā par programmas ieviešanu Kristīni Grīderi.

Līgums par Latvijas un Šveices sadarbības programmas īstenošanu tika parakstīts 2007.gada 20.decembrī.

Latvijas un Šveices sadarbības programma izveidota ekonomisko un sociālo atšķirību samazināšanai paplašinātajā Eiropas Savienībā un sniedz atbalstu projektiem šādās jomās: drošība, stabilitāte un atbalsts reformām, vide un infrastruktūra, atbalsts privātajam sektoram, cilvēkresursu un sociālā attīstība un atbalsts nevalstiskajām organizācijām.

Latvijai paredzētais finanšu palīdzības apjoms ir 26,11 miljoni latu (59,88 miljoni Šveices franku). Finansējums būs pieejams līdz 2012.gadam, savukārt projekti jāpabeidz līdz 2017.gadam.

Sanāksmes laikā tika apspriesti tālākie darbi, kas jāveic, lai sāktu minētās sadarbības programmas ieviešanu. Tika apskatītas jomas, kur abām pusēm vēl jāpanāk vienošanās par atsevišķiem programmas ieviešanas nosacījumiem.

Tāpat arī tika pārrunāts laika grafiks, kādā valsts institūcijas plāno izstrādāt nepieciešamos normatīvos aktus un projektu pieteikumus. Puses vienojās turpināt ciešu sadarbību, lai pēc iespējas agrāk varētu sākt reālu projektu ieviešanu.

Ministru kabinets 2007.gada 4.decembrī apstiprināja prioritātes, kurās Latvijai tiks piešķirts Šveices finansējums: drošība, stabilitāte un atbalsts reformām – divas apakšprioritātes: “Reģionālās attīstības iniciatīvas attālos un mazāk attīstītos reģionos” un “Tiesu varas modernizācija”; vide un infrastruktūra – apakšprioritāte “Pamata infrastruktūras rehabilitācija un modernizācija”; atbalsts privātajam sektoram – apakšprioritāte “Uzlabots finansiālā sektora regulējums”; cilvēkresursu un sociālā attīstība – apakšprioritāte “Pētniecība un attīstība”; īpaši asignējumi – grantu shēma “Nevalstisko organizāciju fonds”, Šveices puses administrēšanas izmaksas, Tehniskās palīdzības fonds un Projektu sagatavošanas fonds.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!