• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Rīcības plāna NATO novērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un NATO dalībvalstu konsultācijām

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Rīcības plāna NATO novērtējumu

Trešdien, 13. oktobrī, Londonā, Latvijas vēstniecībā, LR Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieka p.i. Jānis Sārts un NATO integrācijas izpildsekretārs admirālis Gaidis Andrejs Zeibots tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas un Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem departamentu vadītāju līmenī, kas atbildīgi par Viduseiropas un Austrumeiropas politikas un NATO politikas veidošanu.

Latvijas pārstāvji informēja Lielbritānijas amatpersonas par Latvijas 2000. gada Rīcības plānu dalībai NATO (MAP) par to, kāda bija pieeja un kādu konceptu Latvija pieņēmusi, izstrādājot šo dokumentu. Lielbritānijas pārstāvji tika iepazīstināti ar MAP būtību. Tika sniegta informācija par to, kā tiek plānota Latvijas NBS tālākā attīstība ceļā uz NATO, kāda nepieciešama kontrole, kādi ir Latvijas priekšlikumi, lai veicinātu sadarbību starp Latviju, NATO un NATO dalībvalstīm. Lielbritānijas pārstāvju viedoklis par Latvijas 2000. gada Rīcības plānu dalībai NATO ir pozitīvs. Atzinīgi tika novērtēta Latvijas puses racionālā pieeja.

Ceturtdien, 14. oktobrī, J.Sārts un G.A.Zeibots MAP prezentācijas vizītē ieradās Vācijas Ārlietu ministrijā Bonnā. Vācijas Ārlietu ministrijas un Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji, kas piedalījās prezentācijā, atzinīgi novērtēja Baltijas valstu iesniegtos plānus un uzsvēra, ka Latvijas izstrādātais MAP ir labākais no līdz šim iesniegtajiem. Vācijas puse izrādīja interesi par Baltijas valstu sadarbību un par finansu resursu palielināšanu. Neoficiāli tika pausts uzskats, ka LR Aizsardzības ministrijas pārstāvju vizītes NATO dalībvalstīs, prezentējot MAP, ir "kā lakmusa papīrs valsts vēlmei pievienoties NATO".

Piektdien, 15. oktobrī, G.A.Zeibots šādā pašā vizītē ieradās Parīzē pie Francijas Aizsardzības ministrijas un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem.

Šī ir Latvijas pārstāvju pirmā MAP prezentācijas vizīte, kas noritējusi ļoti veiksmīgi, un tiek apsvērta iespēja turpināt iesākto. Latvija ir pirmā valsts, kas veic sava Rīcības plāna dalībai NATO izskaidrošanu, ko NATO dalībvalstis novērtē kā efektīvu un lietderīgu. Šāda attieksme parāda ne tikai Latvijas spējas, bet arī aktivitāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!