• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sieviešu deputātu grupas darbības mērķiem sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 25. janvārī

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sieviešu deputātu grupas darbības mērķiem sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm

 

Saeimas Sieviešu deputātu grupa sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm, ko vada Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone, 24.janvārī sanāca uz pirmo darba sēdi šajā gadā, lai izvirzītu darbības mērķus 2008.gadam.

K.Pētersone uzsver, ka šādas sadarbības grupas ir lielisks veids, lai veicinātu partnerību ar citu parlamentu grupām un aktīvi iesaistītos dažādu starptautisku iniciatīvu īstenošanā, ieviešot pozitīvāko pieredzi arī mūsu valstī.

Sievietes deputātes vienojās, ka februārī iepazīsies ar Dzimumu līdztiesības likuma projektu, ko izstrādājis Resursu centrs sievietēm “Marta”, lai uzklausītu organizācijas pamatojumu šāda likuma nepieciešamībai.

Martā paredzēta tikšanās ar Lauku sieviešu apvienību, lai diskutētu par viņām aktuāliem jautājumiem, piemēram, pašnodarbinātības un mūžizglītības iespējām.

Aprīlī plānots pārrunāt sieviešu veselības aprūpes jautājumus, pieaicinot diskusijā arī profesionālās organizācijas un apvienības.

Savukārt maijā Sieviešu deputātu grupas uzmanība tiks pievērsta demogrāfijas veicināšanas aspektiem, tai skaitā pirmsskolas izglītības iestāžu nepietiekamajam skaitam un darbinieku atalgojumam. 

“Šodien izvirzītie mērķi 2008.gadam skaidri parāda, ka nozīmīgi sadarbības partneri sievietēm deputātēm būs tieši nevalstiskās un profesionālās organizācijas, kuru viedoklis un idejas mums ir ļoti svarīgas. Labākos priekšlikumus pēc izvērtēšanas deputātu grupā esam gatavas iesniegt arī izskatīšanai Saeimā, lai veiktu izmaiņas likumdošanā,” skaidro deputātu grupas vadītāja.

Līdztekus šīm aktivitātēm sievietes deputātes plānojušas turpināt arī iedibinātās labdarības tradīcijas, kuru ietvaros pagājušajā gadā viņas sarūpēja dāvanas Iļģuciema sieviešu cietuma bērnunama bērniem un nepilngadīgajām ieslodzītajām.

Saeimas Sieviešu deputātu grupa sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm tika dibināta 2007.gada 15.novembrī, un tajā piedalās gandrīz visas Saeimas deputātes. Deputātu grupas galvenie darbības virzieni ir paplašināt sadarbību ar citu valstu parlamentārietēm, veidot dialogu ar nevalstiskajām organizācijām un veicināt līdztiesības problēmu izpratni sabiedrībā, kā arī pārrunāt iespējas piedalīties starptautiskos forumos. Šī bija trešā sieviešu deputātu grupas sanāksme.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!