• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 28.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plāns par Ivara Godmaņa vadītā Ministru kabineta neatliekamajiem darbiem
No 2007.gada 20.decembra līdz 2008.gada 14.aprīlim

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 28.janvārī

 

EM: Par informatīvo ziņojumu par darba dienu pārcelšanu

28.janvārī Ministru kabineta komitejas sēdē tika skatīts informatīvais ziņojums par darba dienu pārcelšanu, pieņemot lēmumu, ka tiks veikti grozījumi Darba likumā un attiecīgajos normatīvajos aktos, kas paredzēs iespēju Ministru kabinetam (MK) pārcelt darbdienas. Turpmāk rīkojuma projektus par darbdienu pārcelšanu gatavos Labklājības ministrija sadarbībā ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju.

Informatīvajā ziņojumā Ekonomikas ministrija aprakstīja pērn gatavotā MK rīkojuma projekta “Par darbadienu pārcelšanu 2008.gadā” izstrādes gaitu un starpministriju apspriedes rezultātus. Rīkojuma projekts paredzēja darba dienu, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, pārcelšanu, lai racionālāk izmantotu darba un atpūtas laiku. Rīkojuma projekta apspriešanas procesā radās vairāki iebildumi, kas liedza ministrijai šo rīkojuma projektu virzīt apstiprināšanai MK.

Būtiskākie iebildumi bija saistīti ar to, ka Latvijas likumdošanā nav paredzēta darba dienu pārcelšana, kā arī nav veikts pētījums par to, kā darba dienu pārcelšana valsts pārvaldes iestādēs ietekmē valsti kopumā un atsevišķu iedzīvotāju sociālās un ekonomiskās intereses. Tāpat tika norādīts, ka rīkojuma projekts ir pretrunā ar citiem normatīvajiem aktiem, piemēram, ar Darba likumā noteikto nedēļas darba laika daudzumu. Pārceļot darba dienas, nedēļā veidojas 48, nevis 40 darba stundas.

Ņemot vērā iebildumus, Ekonomikas ministrija atsauca nesaskaņoto MK rīkojuma projektu “Par darba dienu pārcelšanu” un turpmāk šādu Ministru kabineta rīkojumu gatavošanas nepieciešamību izvērtēs Labklājības ministrija. Galīgais lēmums vēl jāpieņem Ministru kabineta sēdē.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!