• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas diplomāta izraidīšanu no Krievijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas diplomāta izraidīšanu no Krievijas

 

25.janvārī Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija informējusi Latvijas vēstnieku Krievijas Federācijā Andri Teikmani par Latvijas vēstniecības Krievijas Federācijā diplomāta pasludināšanu par persona non grata. Diplomātam Krievijas Federācija jāatstāj divu dienu laikā. Diplomāta vārdu Latvijas Ārlietu ministrija nosauks pēc tam, kad diplomāts būs pametis Krievijas Federāciju.

Ārlietu ministrija izsaka nožēlu, ka Krievijas puse tieši šādā veidā ir izvēlējusies reaģēt uz Latvijas 21.janvārī pieņemto lēmumu izraidīt Krievijas Federācijas diplomātu. Tāpat Latvijas Ārlietu ministrija kategoriski noraida Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas pārmetumus Latvijas pusei, ka diplomāts veicis darbības, kas nav savienojamas ar diplomāta statusu un diplomāta atrašanās Krievijas Federācijā rada apdraudējumu valsts drošībai.

Ministrija uzsver, ka Latvijas diplomāti Krievijā uzturas saskaņā ar 1961.gada Vīnes konvenciju par diplomātiskajiem sakariem un pilnībā ievēro minētās konvencijas nosacījumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!