• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viedoklis par pasākumiem valdības darba uzlabošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viedoklis par pasākumiem valdības darba uzlabošanai

Ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs piektdien, 15.oktobrī, iesniedzis Ministru kabinetā informatīvu materiālu par pasākumu plāna uzņēmējdarbības vides uzlabošanai izpildes gaitu. "Uzņēmējdarbības vides sakārtošana ir viens no būtiskākajiem valdības uzdevumiem," vairākkārt uzsvēris ekonomikas ministrs.

Izvērtējot veiktos pasākumus, konstatēts, ka vairākas ministrijas savas saistības noteiktajos termiņos nav izpildījušas.

Finansu ministrija nav iesniegusi Valsts kancelejā likumprojektu "Par nodokļiem un nodevām", kas iecerēts, lai vienkāršotu uzņēmumu reģistrācijas procesu, nav novērsusi muitas un robežsardzes kontroles funkciju dublēšanos, atbilstoši jaunajam Muitas likumam nav pārskatītas muitas procedūras, nav izveidots precīzs pienākumu un kompetences sadalījums attiecībā uz muitas amatpersonu pieņemtajiem lēmumiem, uzņēmēji nav informēti par muitas procedūrām — importa, eksporta un tranzīta procedūru apraksti nav publicēti. Nav izveidota darba grupa priekšlikumu sagatavošanai par grozījumiem muitas procedūras reglamentējošos aktos. Valsts kancelejā nav iesniegts valdības noteikumu projekts "Pirmsmuitošanas darbību izpildes kārtība".

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās nav izstrādājis normatīvu aktu, kas noteiktu inspekciju vienotus darbības principus.

Darba atļauju saņemšanas procesa vienkāršošanai Labklājības ministrija nav iesniegusi Valsts kancelejā grozījumus MK noteikumos "Ārvalstnieku un bezpavalstnieku nodarbināšana". Nav sagatavoti arī informatīvie materiāli par darba atļauju saņemšanas kārtību.

Lai paātrinātu zemes tiesisko reģistrāciju un vienkāršotu šo procesu, Tieslietu ministrijai bija jāiesniedz Valsts kancelejā grozījumu projekts MK noteikumos "Noteikumi par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi un īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā", taču tas nav izdarīts laikā. Nav arī panākta pašvaldību pirmpirkuma tiesību atcelšana, kas ir novērtēts kā būtisks nekustamā īpašuma iegādes laiku pagarinošs faktors.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nav iesniegusi Valsts kancelejai grozījumus attiecīgos tiesību aktos, kas bija nepieciešami valsts ekspertīzes procedūras racionalizēšanai.

Lai veicinātu plāna izpildi, ekonomikas ministrs kopīgi ar Latvijas Attīstības aģentūras un Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem septembra beigās tikās ar attiecīgo nozaru ministriem. Šo tikšanos rezultātā vairāku uzdevumu izpilde tika būtiski pasteidzināta. Līdzīgas tikšanās būs arī turpmāk.

Iesniedzot informāciju Ministru kabinetam, ekonomikas ministrs ierosinājis valdībai pieņemt lēmumu, lai atbildīgās ministrijas līdz šā gada 15. novembrim iesniedz Ministru prezidentam un ekonomikas ministram ziņojumus par tām uzdoto uzdevumu iekļaušanu ministriju rīcību plānos Valdības deklarācijas izpildei, nosakot uzdevumu izpildes termiņus. Ierosināts noteikt, ka Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Latvijas Attīstības aģentūru reizi trijos mēnešos jāziņo Ministru kabinetam par uzņēmējdarbības vides uzlabošanai nepieciešamajiem pasākumiem un par pasākumu plāna izpildes gaitu. Izteikts arī priekšlikums, lai atbildīgās institūcijas līdz katra mēneša piektajam datumam sniegtu informāciju Ekonomikas ministrijai par pasākumu plānā iekļauto uzdevumu izpildi.

Romāns Meļņiks,  ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!