• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas asambleja: Par darba plānu un prioritātēm 2008.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ES: Par jaunām darba telpām Briseles centrā

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas asambleja: Par darba plānu un prioritātēm 2008.gadam

 

24.janvārī Saeimas Baltijas lietu apakškomisija pārrunāja Baltijas asamblejas (BA) darba plānu 2008.gadam.

Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere skaidro: “Baltijas asambleja katru gadu ļoti rūpīgi izanalizē padarīto gada laikā un izvērtē darāmos darbus nākotnē. Nosakot prioritātes, asambleja apzina reģiona aktuālākos jautājumus un cenšas šo jautājumu risināšanā dot savu ieguldījumu. Gribu atgādināt: lai arī Baltijas asamblejai ir rekomendējošs raksturs un tās lēmumi nav saistoši valdībām, pēdējo gadu laikā mēs esam attīstījuši ļoti labu sadarbību ar izpildvaru, kā arī pilnveidojuši parlamentāro kontroli pār to, kas savukārt nozīmē, ka mūsu darbam ir reāli rezultāti. Tāpat vēlos uzsvērt, ka šo prioritāšu īstenošanā iesaista arī nacionālo parlamentu pastāvīgās komisijas, tādējādi nodrošinot atgriezenisko saiti starp Baltijas asambleju un nacionālajiem parlamentiem.”

Asambleja šogad lielāko uzmanību veltīs kopējai Baltijas valstu enerģētikas stratēģijai, nacionālo parlamentu ieguldījumam demokrātisku attiecību veidošanā ar Eiropas Savienības kaimiņvalstīm, kā arī sadarbībai kibernoziegumu apkarošanā un informācijas telpas drošumam.

Šogad Baltijas asamblejas prezidējošā valsts ir Igaunija, un Baltijas asamblejas 27.sesija plānota decembrī Vilandē, Igaunijā.

Arī BA un Baltijas Ministru padomes sadarbības prioritātes ir kopēja Baltijas valstu enerģētikas stratēģija un sadarbība kibernoziedzības apkarošanā.

Savukārt Baltijas asamblejas un Ziemeļu padomes šā gada sadarbības vadlīnijas ir ilgtspējīga un droša enerģētikas politika, kā arī darba tirgus un sociālās lietas, kuru īstenošanai tiks izvēlēti elastīgi un uz rezultātiem orientēti sadarbības modeļi. BA un Ziemeļu padome veicinās arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu sadarbību, kuras ietvaros ir plānots organizēt semināru par darba tirgus jautājumiem.

BA ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta 1991.gada 8.novembrī, lai koordinētu Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutētu par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī.

BA un Ziemeļu padomes sadarbības vispārējais mērķis ir jaunās Ziemeļu dimensijas politikas ietvaros atbalstīt demokrātijas, kā arī sociālekonomisko un kultūras attīstību Baltijas jūras reģionā, veicināt visaptverošu pieeju ziemeļu reģiona problēmām un iestāties par reģionā pastāvošo specifisko problēmu risināšanu un iespēju izmantošanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!