• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Latvijas Lauksaimniecības universitātē konstatētajām nepilnībām studiju procesa organizācijā un vadībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides konsultatīvā padome: Par energoefektivitāti un decentralizētu energoapgādi Latvijā

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Latvijas Lauksaimniecības universitātē konstatētajām nepilnībām studiju procesa organizācijā un vadībā

 

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) nenodrošina vienotu pieeju studiju procesa organizācijai LLU fakultātēs, tādējādi studējošo tiesības, pienākumi un atbildība ir atšķirīgi un tieši atkarīgi no fakultātes, kurā tie studē.

Studējošos pārceļot uz nākamo semestri un nākamo studiju gadu, LLU fakultātēs tiek piemēroti atšķirīgi nosacījumi, līdz ar to rīkojums par pārcelšanu ir atkarīgs no fakultātes dekāna subjektīva lēmuma. Uz nākamo studiju semestri LLU fakultātēs tiek pārcelti arī tādi studējošie, kuri nav apmeklējuši nodarbības vai veikuši maksājumu par studijām.

Iekšējo normatīvo aktu nepilnību dēļ universitātes fakultātēs atšķiras studiju maksas termiņi. Atsevišķos gadījumos studējošiem jāmaksā studiju maksa par laika posmu, kad studijas faktiski nav sāktas vai turpinātas.

Revidētajā laika posmā starp LLU un Zemkopības ministriju netika slēgts līgums par finansējuma piešķiršanu no valsts budžeta finansētajām studiju vietām, speciālistu sagatavošanu un tam nepieciešamā finansējuma piešķiršanu un kontroli, tādējādi neievērojot MK noteikumu prasības.

Valsts budžeta nefinansētajām studijām LLU ir noteikusi zemākas bāzes izmaksas nekā valsts budžeta finansētajām studijām, radot situāciju, ka no valsts budžeta tiek dotētas no valsts budžeta līdzekļiem nefinansētas studijas.

LLU nenodrošina iespēju izsekot, cik faktiski izmaksā no valsts budžeta nefinansēta studiju vieta, līdz ar to studējošajiem un sabiedrībai kopumā netiek sniegta detalizēta informācija par faktiskajām studiju vietas izmaksām attiecīgajā studiju programmā.

LLU netiek nodrošināta datu saglabāšana par studiju vietu skaitu augstskolā, kas finansētas no valsts budžeta, tāpēc netika gūta pārliecība, ka no valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits atbilst noteiktajam un augstskolai piešķirtie valsts budžeta finanšu līdzekļi tiek izlietoti paredzētajiem mērķiem.

LLU personāla, kas nodrošina studiju procesu, atalgojuma sistēma kopumā nav caurskatāma un trešajām personām izsekojama. Personāla mēnešalga veido 53,9% no kopējā atalgojuma, pārējo atalgojuma daļu veido dažādas piemaksas, vienreizējā atlīdzība un samaksa saskaņā ar līgumiem par noteikta darba izpildi.

LLU neveic akadēmiskā personāla darba laika uzskaiti, ievērojot Darba likuma prasības, kā arī nenodrošina akadēmiskā personāla darba izpildes uzraudzību.

Arī LLU revīzijas komisija neveic LLU budžeta kontroli, līdz ar to neievērojot normatīvo aktu prasības un nenodrošinot pilnīgu kontroli pār augstskolas finanšu līdzekļu izlietojumu.

Valsts kontrole pēc veiktās likumības revīzijas ir izstrādājusi 29 ieteikumus LLU, dažus no tiem universitāte jau ir uzsākusi ieviest.

Revīzija veikta par laiku no 2005.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 12.oktobrim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!