• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides konsultatīvā padome: Par energoefektivitāti un decentralizētu energoapgādi Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātne: Par attīstību lauksaimniecības un meža zinātnes nozarēs

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides konsultatīvā padome: Par energoefektivitāti un decentralizētu energoapgādi Latvijā

 

Vides konsultatīvā padome iestājas pret ogļu elektrostacijas būvi un Latvijas dalību Ignalinas atomelektrostacijas celtniecībā, kā alternatīvu piedāvājot atjaunojamus enerģijas ieguves veidus.

Tādēļ 22. janvārī Vides konsultatīvā padome nosūtīja vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram, Ministru prezidentam Ivaram Godmanim, un ekonomikas ministram Kasparam Gerhardam, kurā atbalsta valdības centienus risināt energonodrošinājuma problēmas Latvijā, tai pašā laikā uzskatot, ka nav pieļaujama videi kaitīgu un neilgtspējīgu energoapgādes projektu attīstība Latvijā, kā ogļu elektrostacijas būve vai Latvijas dalība Ignalinas atomelektrostacijas celtniecībā.

Kā galvenie argumenti tam ir ogļu elektrostaciju augstās ārējās izmaksas, kas, pēc Prāgas universitātes pētnieku aprēķiniem, varētu būt 108 miljoni eiro gadā, CO2 emisiju kvotu tirgus attīstība nākotnē, kā arī atomelektrostaciju augstais risks un neatrisinātās radioaktīvo atkritumu noglabāšanas problēmas.

Vides konsultatīvā padome uzsver, ka ir nepieciešamība pēc visaptverošas ilgtspējīgas energoapgādes stratēģijas izstrādes. Energnodrošinājuma problēmu risināšanā Latvijā būtiski ņemt vērā sociālos, ekonomiskos un vides apsvērumus. Kā alternatīvus variantus energoapgādes problēmas risināšanā Vides nevalstiskās organizācijas piedāvā energoefektivitātes paaugstināšanu un decentralizētas uz atjaunojamiem energoresursiem balstītas, energoapgādes sistēmas izveidi.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!