• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Apmeklējot NBS Kājnieku skolu Alūksnē

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās

 

Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē Nils Jansons 22.janvārī pabeidza akreditācijas vizītes šajās organizācijās.

15.janvārī vēstnieks iesniedza akreditācijas vēstuli ANO Narkotiku un noziedzības biroja izpilddirektoram Antonio Marija Kostam. Sarunā ar izpilddirektoru vēstnieks uzsvēra, ka ANO ietvaros Latvija no palīdzības saņēmējas ir kļuvusi par valsti, kas pati piedāvā pieredzi un palīdzību saviem partneriem.

Iepazīšanās sarunā ar EDSO ģenerālsekretāru Marku de Brišambo 17.janvārī tika atzīmēta EDSO nozīme kā dalībvalstu politiskā dialoga forumam, kas dod iespēju apspriest arī sarežģītus un pretrunīgus jautājumus, piemēram, Kosovas risinājuma ietekmi vai Parastā bruņojuma līguma nākotni. Latvijas vēstnieks uzsvēra Latvijas atbalstu aktīvai EDSO lomai konfliktu risināšanā Gruzijā, Moldovā un citviet.

N.Jansons 21.janvārī iesniedza akreditācijas vēstuli Vispārējā kodolizmēģinājumu aizlieguma līguma organizācijas Sagatavošanas komisijas izpildsekretāram Tiboram Totam. Sarunā ar vēstnieku T.Tots uzsvēra līguma būtisko lomu kodolieroču izplatīšanas ierobežošanā, kā arī atzīmēja līdzšinējo priekšzīmīgo sadarbību ar Latviju.

Akreditācijas vizīšu procesu noslēdza vēstnieka N.Jansona tikšanās ar Starptautiskās atomenerģijas aģentūras ģenerāldirektoru Muhamedu Elbaradeju 22.janvārī. Ģenerāldirektors iepazīstināja ar aģentūras iesaisti aktuālo starptautiskās politikas jautājumu risināšanā. Sarunā tika atzīmēta Latvijas līdzšinējā veiksmīgā sadarbība ar aģentūru Salaspils kodolreaktora slēgšanas procesā un citos tehniskās sadarbības projektos, kā arī minēta potenciāla aģentūras loma Ignalinas kodolspēkstacijas tālākajā attīstībā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!