• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas starptautiskās atzīšanas - de iure - 87.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2008., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts robežsardze: Par apbalvojumu Somijas robežsardzes priekšniekam

Vēl šajā numurā

29.01.2008., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas starptautiskās atzīšanas – de iure – 87.gadadienā

 

ATZISANA1.JPG (28424 bytes)
1921.gada 26.janvārī Latvijas Republika, kas de facto tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī, starptautiskajā arēnā tika atzīta arī de iure. Atzīmējot šo notikumu, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un citi ministrijas darbinieki un diplomāti nolika ziedus pie Latvijas pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica (attēlā) un Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļiem Rīgas Meža kapos
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

25.janvārī Ārlietu ministrija atzīmēja Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas de iure 87.gadadienu.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un bijušie ārlietu ministri atklāja uz jauno Ārlietu ministrijas ēku pārvietoto Latvijas Republikas bijušo ārlietu ministru fotogaleriju, kā arī piemiņas plāksni no padomju un nacistu okupācijas cietušajiem ārlietu dienesta darbiniekiem. Pēc tam Ārlietu ministrijā notika svinīga pieņemšana, kuras laikā Ministru prezidents un ārlietu ministrs pasniedza Atzinības rakstu Ārlietu ministrijas darbiniekiem un citu institūciju pārstāvjiem par ieguldījumu Latvijas Republikas stiprināšanā.

26.janvārī ārlietu ministrs nolika ziedus I un II Meža kapos pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čakstes un pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica atdusas vietās.

Šodien Ārlietu ministrijas 1.stāva foajē valsts sekretārs Normans Penke atklāj izstādi “Nācijas veidošanās: jaunlatviešu kustība un Krišjānis Valdemārs”.

Izstādes ekspozīcija stāsta par latviešu nacionālo atmodu 19.gs. 50.–80.gados. Tajā ietverti dokumenti un vizuālie materiāli par pirmo latviešu biedrību dibināšanu un darbību, kā arī par latviešu studentiem Tērbatā. Īpaša uzmanība veltīta Krišjāņa Valdemāra dzīvei un veikumam. Izstādē apskatāmi jaunlatviešu laikraksta “Pēterburgas Avīzes” oriģinālizdevumi un materiāli par laikraksta redakcijas darbību. Par godu izcilajam jaunlatvietim dots nosaukums ielai, kurā atrodas Ārlietu ministrijas ēka. “Nācijas veidošanās: jaunlatviešu kustība un Krišjānis Valdemārs” ir pirmā izstāde, kas apskatāma ministrijas atjaunotajā ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā 3.

Izstādi Ārlietu ministrija organizē sadarbībā ar Latvijas Valsts vēstures arhīvu. Tā būs pirmā izstāde ciklā “Ceļā uz Latvijas valsti”, kas veltīts Latvijas valsts dibināšanas 90.gadadienai.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!