• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2008., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.01.2008., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru

 

28.janvārī Briselē ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pirmo reizi pašreizējā amatā divpusēji tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu. Tikšanās laikā tika pārrunāti galvenie NATO darba kārtības jautājumi, tostarp NATO operācijas, paplašināšanās, sadarbība ar partnervalstīm, kā arī šā gada 3. un 4.aprīlī gaidāmās NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē darba kārtība.

NATO ģenerālsekretārs pateicās ministram par Latvijas dalību lielākajā alianses militārajā operācijā Afganistānā, kā arī apsveica ar lēmumu sākt Afganistānas nacionālās armijas vienības apmācību. M.Riekstiņš apliecināja Latvijas nodomu šogad sākt afgāņu armijas vienības apmācību, kā arī turpināt darbu provinces atjaunošanas vienībā Afganistānā Norvēģijas vadībā Farjabas provincē, Maimanā, Afganistānas ziemeļrietumos.

Pārrunājot Bukarestes NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes plānus, kurā galvenais politiskais jautājums būs lēmumu pieņemšana par Horvātijas, Albānijas un bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas uzaicināšanu kļūt par alianses dalībvalstīm, ārlietu ministrs un NATO ģenerālsekretārs bija vienisprātis, ka lēmuma pieņemšanai par jaunu dalībvalstu uzņemšanu ir jānotiek ļoti pārdomāti, visām kandidātvalstīm vēl ir jāpierāda sava gatavība kļūt par lielākās demokrātiskās un militārās alianses loceklēm.

Tika pārrunāts arī jautājums par NATO sadarbību ar partnervalstīm. M.Riekstiņš uzsvēra nepieciešamību stiprināt NATO attiecības ar Gruziju, ņemot vērā līdzšinējo progresu reformu īstenošanā, kā arī to stabilizējošo ietekmi visā Dienvidkaukāza reģionā. Ministrs atzīmēja, ka jāturpina pozitīvs dialogs ar NATO stratēģisko partneri – Ukrainu. Abas puses vienojās, ka NATO jāturpina īstenot atvērto durvju politika.

6.martā pirms Bukarestes samita norisināsies NATO ārlietu ministru sanāksme, kurā tiks apspriesti un sagatavoti samitā izskatāmie jautājumi un lēmumi. 

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!